Komoly változások a vecsési darts szakosztály életében

A vecsési klub tagjai

Egyik legfontosabb változás, hogy szakosztályvezetőnk, Massza Sándor huszonegy év után, 2020 őszén a Vecsés SE elnökségi ülésén bejelentette lemondását. Mi dartsosok tudtuk, hogy ez megtörténik majd, sokat beszéltünk erről vele. Huszonegy év nagy idő, és Sanyi bácsi szeretné most már pihenéssel tölteni nyugdíjas éveit, a szak­osztály körüli rengeteg teendő azonban ezt nem teszi lehetővé.

A vecsési darts rengeteget köszönhet a város által is kitüntetett vezetőnek. Jól mutatja a klub iránti szeretetét, hogy addig nem akarta átadni a munkálatokat, amíg minden ügyét le nem zárta, hogy az új vezetés tiszta lappal indulhasson. Abban maradtunk, hogy továbbra is rendelkezésünkre áll, amennyiben kérjük, hiszen több mint húsz év tapasztalat nagy segítséget jelent. Sanyi bácsi, mindent köszönünk, számítunk rád továbbra is.

A szakosztályon belül működő vezetői bizottság Nagy László sporttársunkat kérte fel a szakosztály vezetésére, aki vállalta a feladatot, így 2020 őszétől ő a VSE darts szakosztályának vezetője.

Az új terem minden szempontból kielégíti a szakosztály igényeit

Másik nagy változás, hogy a szakosztály a régi Sándor utcai Talicskás sörözőből, a Fő úti régi iskolába költözött. A terem egy éve került átadásra. Egy szép és minden igényt kielégítő termet újítottunk fel a szakosztály tagjaival közösen. A nagyobb munkálatokat Góczi Attila sporttársunk vállalta, de szinte mindenki kivette a részét a kisebb munkákból. Matasdi János helyi vállalkozó – aki szintén aktív tagunk – nagyon szép installációt gyártatott a tábláknak. Jelenleg nyolc steel tábla, egy soft darts gép és egy kamerával felszerelt, online versenyzésre alkalmas pálya áll tagjaink rendelkezésére. Eddig ilyesmi nem volt, de sajnos, a Covid–19 alakította ezt a furcsa versenyzési formát. A járvány mind az országos, mind a vecsési dartsra rányomta bélyegét. Amíg a korlátozások tartanak, addig sajnos versenyeket sem lehet rendezni. Innen jött az online darts ötlete, amibe mi is szerettünk volna bekapcsolódni, ezért alakítottunk ki egy pályát erre a célra. Itt nemcsak kamerával, de megfelelő internet kapcsolattal is rendelkezni kell, és mivel nem mindenkinek adottak a lehetőségek otthon, jött az ötlet, hogy segítsünk azzal, hogy a teremben biztosítunk erre a célra egy táblát.

Költözésünk fő oka, hogy feltett szándékunk volt az utánpótlás-nevelés megkezdése. Ez a törvényi korlátozások miatt vendéglátóhelyen nem lehetséges, és egyre bővülő taglétszámunk miatt ki is nőttük a 4 pályás kis helyiségünket.

Az utánpótlás-nevelés szépen beindult, jelenleg hét állandó utánpótláskorú gyerek látogatja edzéseinket, ebből a hét főből három már igazolt játékos is. A klub jelenlegi létszáma 28 fő. (26 férfi, 2 nő).

Új helyünk megnyitásával – reményeink szerint – még több sportolni vágyó embert tudunk majd bevonzani, hogy kipróbálják ezt a szép sportágat. Feltett szándékunk – az alapokat nem meg tagadva – elérni, hogy a darts kikerüljön a „csak egy kocsmasport” státuszból. Magas szinten művelve, edzéstervekkel, ütemezett edzésekkel, számolás- és koncentrációfejlesztéssel bizony a darts is komoly szellemi-fizikai sport. Klubunkban minden feltétel adott a kipróbálásra.

Amennyiben bárki kedvet kapna a darts sport kipróbálására, megismerésére, a következő elérhetőségeken érdeklődhet: Nagy László szakosztályvezető: 06-20/225-1037, Matasdi János (főként utánpótlással kapcsolatban): 06-30/950-4484. Facebook elérhetőségeink: Vse Darts (zárt csoport), illetve a Matasdi János által létre hozott, több mint 500 követővel rendelkező Vecsés Darts Championship.

Címünk: Vecsés, Fő út 112. (táblabolt épülete).

Várunk mindenkit szeretettel!

Forgács László