Ötéves a Ne-Felejts Nyugdíjas Klub

2016-ban alakult meg magánkezdeményezésre ez a nyugdíjas klub. Akkor a VT hasábjain adtunk hírt erről, és most ők kérték, hogy bemutathassák pár sorban és egy versben e rövid idő alatt elvégzett tevékenységüket.

Szeretettel köszöntöm a kedves olvasót, és klubunkat, az 5 éves Ne-Felejts Nyugdíjas Klubot!

Az első klubfoglalkozás óta (2016. február 11.) 5 év telt el. Engedje meg, hogy visszaemlékezzek, és röviden elmeséljem történetünket, megismertessem eredményeinket.

Párommal megálmodtunk egy klubot, és 2016-ban hozzáláttunk a megvalósításához.

Azt mondtuk, „azoknak, akik elméjüket és testüket frissen akarják tartani egy jókedvű vidám csapatban.”

A találkozóknak a Róder Imre Városi Könyvtár ad otthont. Kezdetben tizenöten együtt formáltuk klubunkat, a tagok javaslataikkal, ötleteikkel, részvételükkel alakították arculatunkat. Közösen alakítottuk olyan kedves, összetartó, szerető, baráti csoporttá, mint amilyen most. Az ötödik év végére 22 főre kényszerültünk korlátozni létszámunkat, de nyitottak voltunk, és legalább ennyi kültaggal gyarapodtunk, akik egy-egy eseményen, kiránduláson szívesen követtek bennünket.

Más nyugdíjasklubokkal is tartjuk a kapcsolatot – Rózsások, 2 sz. Vecsési Klub – és közös kirándulásainkon új barátokra találtunk.

Eredményeink közül kiemelném, hogy saját weboldallal rendelkezünk. Az országos szövetség által szervezett számítógépes tanfolyamon is szép számmal vettünk részt. Büszkén mondom, hogy tagjaink 90 százaléka használja az internetet, ami most, a pandémia idején nagyon hasznos. A telefon mellett a neten is tudunk egymásra figyelni, ami megkönnyíti a kapcsolattartást.

Kialakítottuk saját örömtánc csoportunkat is. Klubnaplóban őrizzük emlékeinket. Tagjaink között több „rímfaragóval” is büszkélkedhetünk! A klub életéről a névnapokra szívesen formálják gondolataikat versekbe. Az öt év alatt sajnos, két barátunktól is végső búcsút vettünk. Emléküket szeretettel őrizzük meg.

Az eltelt években sokfelé jártunk, kirándultunk kis hazánkban és határon kívül is. Csehország, Erdély, Szlovénia mellett a Plitvicei tavakhoz is eljutottunk. Mindenhonnan szép emlékekkel tértünk haza.

Klubösszejöveteleink mindig kellemes, baráti légkörben zajlanak. Beszélgetünk, kvíz- és társasjátékokkal mulatjuk az időt, a fiúk kedvence a kártya. Nyáridőben bográcsozást, közös étkezést szervezünk, ahova mindig sütnek valami finomat a tagok. Ha az idő és a körülmények engedték, kis létszámú, csoportos sétákat szerveztünk. A névnapokat megtartjuk, de nem hagyjuk ki a karácsonyi, húsvéti ünnepeket sem. Részt vettünk a Káposztafesztivál felvonulásain is, ahol szép helyezéseket értünk el.

Most, a világjárvány idején legtöbben a kenyérsütés mesterségét tanulták ki otthon.

Az önkormányzat figyelmét (idősek napja) és támogatását is élvezhetjük, amit ezúton is köszönünk!

Végezetül, szeretném megköszönni Kovács Jenőné helyettesi munkáját, valamint minden klubtagunknak, kültagunknak, weben követőinknek, hogy velünk tartottak, és részt vettek a klub életében.

További sok szép évet kívánok így együtt!

Siposné Valu Borbála, klubvezető