A Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. hírei

Tájékoztatás a hulladékgyűjtő edények azonosításáról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2021. február 8-ától Vecsés Város területén időszakos ellenőrzést végzünk a háztartási vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló edények azonosíthatóságáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről.

Higiéniai és közegészségügyi jogszabályok alapján a közszolgáltatás minden lakóingatlan és ipari ingatlan számára kötelező. Az ellenőrzést a Vecsési Városgondnok munkatársai végzik.

Kérjük a tisztelt lakosokat, hogy az edényeket a hulladékszállítási napokon reggel 7 óráig legyenek szívesek közvetlenül az ingatlanjuk elé kihelyezni, hogy a Városgondnok munkatársai el tudják végezni az ellenőrzési és felülvizsgálati munkájukat.

Köszönjük az együttműködésüket!

Üveghulladékgyűjtő szigetek

Vecsésen három gyűjtősziget is működik, ahol csak az üveghulladékot gyűjtjük. A Széchenyi utca 141. alatt a Városgondnok telephelye előtti parkolóban, a Fő út 60. szám alatt a rendőrőrs épülete mellett, illetve az Erzsébet téri Coop áruház udvarában adhatják le az üveghulladékokat a kihelyezett tárolóedényekbe.

Ezúton felhívjuk a tisztelt lakosok figyelmét, hogy az üveggyűjtő konténerek mellé ne helyezzenek el semmilyen más jellegű hulladékot, mert a hulladék illegális lerakása eljárási bírsággal sújtható.

Már a használt sütőolaj és zsiradékok leadására is van lehetőség

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2020. de­cember 7-étől lehetőség van a használt sütőolaj és zsiradék leadására a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. telephelye előtti parkolóban. Az erre a célra kihelyezett gyűjtőedény az üveggyűjtő sziget mellet található. A város területén jelenleg egy gyűjtőpont kerül kialakításra bevezető jelleggel, de további gyűjtő pontok kialakítását is tervezzük, melyről tájékoztatjuk a lakosságot cégünk honlapján és Facebook-oldalán.

Házhoz menő lomtalanítás: elkezdődött a regisztráció

A házhoz menő lomtalanítás rendszere a szelektív hulladékgyűjtési körzeti rendszer mintája szerint történik február 1-jétől no­vember 30-áig.

A szolgáltatás következő napokon igényelhető az ingatlanok elhelyezkedése alapján: sárga körzet: minden hónap 1. szombatja (febr. 1. és nov. 30. között), zöld körzet: minden hónap 2. szombatja (febr. 1. és nov. 30. között), szürke körzet – minden hónap 3. szombatja (febr. 1. és nov. 30. között), kék körzet: minden hónap 4. szombatja (febr. 1. és nov. 30. között).

Az adott körzetben minimum 10 jelentkező szükséges ahhoz, hogy a lomtalanítás gazdaságosan elvégezhető legyen.

A lomtalanításra történő regisztráció január 4-én elkezdődött, személyesen a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodájában, ahol munkatársaink felveszik az ingatlantulajdonos adatait és időpontot egyeztetnek a szállításra, valamint regisztrálják az elszállítandó hulladék típusait.

Az ingatlantulajdonosok szállításkor a regisztrációs lappal igazolják a lomtalanításra vonatkozó megrendelésüket.

A szállítás szombati napokon történik 07.30 és 16.30 közötti időszakban. A szolgáltatást minden aktív szerződéssel rendelkező és hulladékszállítási díjfizető ingatlantulajdonos – akinek nincs hulla­dék­szállításidíj-hátraléka – évente egy alkalommal díjmentesen igényelheti.

Lomtalanítás során veszélyes hulladékot nem szállítunk el!

Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft.