Aki a verset szereti… – mi, Halmisok biztosan!

Szavalóversenyen vettek részt a Halmi iskola harmadikos diákjai.

Az idei évben ötödik alkalommal hirdették meg a Baranyi Ferenc szavalóversenyt a Kossuth- és József Attila-díjas író, költő, műfordító, Pilis város szülöttje tiszteletére, melyet a Kálmán József Könyvtár és a Gubányi Károly Általános Iskola szervezett.

A szavalóverseny megszervezésével csatlakoztak a magyar kultúra napjához szervezett eseményekhez, másrészről január 24-én ünnepelte Feri bácsi a születésnapját.

A járványhelyzet miatt a szervezők a szavalóversenyt a digitális térbe helyezték át. A versenyre nemcsak az egész országból jelentkeztek, hanem határon túlról is, összesen 181-en. Hat kategóriában indították el a versenyt, ahová a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola 3. osztályos tanulói, Kovacsinszki Alíz, Balaskó Hanna, Tóth Bianka, Szász Izabella, Tungalag Borte Fujin és Horváth Benjamin Joel is beneveztek. Nagy örömmel kezdtünk verseket keresgélni, és a felkészülés során is sok izgalmas percet éltünk át.

A versenyre egy HD minőségű videót kellett beküldeni, témabeli megkötés nem volt.

A zsűri tagjai pedig: Baranyi Ferenc, Kossuth- és József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító, Hajnal Csilla Pilis Város Polgármestere, Dr. Hrutkáné Molnár Mónika, a Monori Tankerület Igazgatója, Onciu Mirela Cristina, a Budapest Főváros XIII. Kerületi Román Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke és Gilányi Fanni rendező voltak.

Az eredményhirdetésre január 24-én, Baranyi Ferenc születésnapján 17 órakor került sor a könyvtár Facebook-oldalán.

Horváth Benjamin a szakmai zsűri döntése alapján a II. helyezést érte el a Jean de La Fontaine A teknős és a nyúl című versével. Tungalag Borte Fujin tankerületi különdíjban részesült Mentovics Éva A Zoknicsenő szörnyeteg című versével.

Szeretettel gratulálunk nekik!

Körözsi Emese, tanító