A vecsési gasztroblogger, aki inspirálni szeretné az embereket

Kozlok-Horváth Barbara (jobbra) a Család-Barát Magazin két műsorvezetőjével, Novodomszky Évával és Csalami Csabával

Kozlok-Horváth Barbara kétgyermekes háziasszony. Mostanra azonban egyre többen tudják róla, hogy jelenleg ő Vecsés egyedüli gasztrobloggere. A Facebookon a Made in Barbie’s kitchen oldalon bárki megtekintheti, mikor, mivel kápráztatja el családját, barátait, követőit.

Kozlok-Horváth Barbara Vecsés egyedüli gasztrobloggere

Másfél évtizede sütök-főzök és szeretem csinálni. Az oldalt többek között azért hoztam létre, hogy az elfoglalt, modern háziasszonyok, akik nem érnek rá órákat a konyhában tölteni, itt megtalálják azokat a 20-30 perc alatt elkészülő ételeket, amelyek segítenek egy gyors vacsora elkészítésében – mondta Barbara azzal kapcsolatban, miért is adta oldalán azt bemutatkozásként, hogy gyerekbarát, családbarát, háziasszonybarát, szinglibarát, „gyorsanmert­nincs­időmfőzni­estén­ként­barát”.

De vajon honnan jön a sütés-főzés iránti szenvedély?

– A nagymamámnak sok receptje megmaradt, sok esetben azokat használom fel, modernizálom. De egyébként is szeretek a konyhában új dolgokat kipróbálni, régieket megújítani. Sokáig dolgoztam nagy szállodában felszolgálóként, de mindig is szerettem a séfek közelében lenni. Emellett volt egy hawai-i születésű séf barátom, aki sajnos két éve meghalt, tőle is nagyon sokat tanultam
– mondta a csinos blogger.

– Jó ideig csak felraktam a saját oldalamra az ételfotókat, legyen az reggeli, ebéd vagy csak egy süti. De egyre többen mondták, miért nem csinálok egy blogot vagy weboldalt. Akkor hoztam létre a Made in Barbie’s kitchen oldalt – mondta Barbara, aki azt is elárulta, azért az angolos elnevezés, mert bízik benne, később külföldön is jobban megismerik. Elárulta, egy-egy bejegyzés megfogalmazásánál is figyel, és akkurátusan úgy írja, hogy az ember az olvasása közben már kezdje is írni a bevásárló listát a receptjéhez.

– Inspirálni szeretném az embereket, hogy nem csak a nagy séfek tudnak jól főzni. Otthon bárki főzhet jót, legyen az férfi vagy nő. Olyan élelmiszereket használok, amiket bárhol be tudunk szerezni, nem kellenek hozzá különleges alapanyagok. Inspirálni szeretném az embereket arra, ne a dobozos kajákat együk. Jót adjunk a családnak, friss és jó alapanyagokból.

A nyolc éve Vecsésen élő Barbarának férje és két kisgyermeke van, akik természetesen támogatják őt. A család egyébként is fontos az életében, nem véletlenül próbálja ösztönözni a szülőket, süssenek együtt a gyerekekkel, akiknek ez hatalmas élmény.

– Amikor már tudtak állni a gyerekeim, jöttek segíteni. Egy széken állva kevertek mindent, amit lehetett. Mára már komplett sütiket sütnek, természetesen a segítségemmel. Vonjuk be őket, mert addig is velünk vannak, jókat lehet közben beszélgetni és együtt főzni örömteli dolog – mondta azzal kapcsolatban, miért jó a gyerekekkel együtt lenni a konyhában.

Január 6-án a Duna TV Család-Barát Magazinjában is szerepelt, és azóta nem telt el nap, hogy ne kapott volna elismerő megnyilvánulást. Rengetegen hívták telefonon és sorra érkeztek az elismerő üzenetek, posztok.

– Előfordult, hogy mentem az oviba a gyerekekért, és ismeretlen édesanyák, édesapák megszólítottak, gratuláltak. Eddig számomra teljesen idegen emberekről derült ki, követik az oldalamat. Óriási megtiszteltetés volt a tv-ben szerepelni, és nagyon jól esett, amikor a műsor végén a főszerkesztő azt mondta, ennek még lesz folytatása – mondta Barbara, aki sütni szeret a legjobban, és nincs igazából kedvenc étele, mindent szeret, ami finom, tele van ízekkel.

Ugyanakkor karácsonykor a család ragaszkodik a hagyományokhoz, így náluk is halászlé, rántott hal, saláta a menü, és természetesen minden olyan sütemény, (bejgli, Fanta szelet, hókifli) van, ami az ünnephez jár. Hogy nem csak a képek szépek az ételeiről, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy bejglijéből szinte minden rokon és ismerős rendelt magának, így végül már maga sem tudta, összesen hány rúddal kellett sütnie. Egy biztos, örömmel tette!

Sz. Gy.