KRESZ-pálya a Petőfiben

Játékosan sajátíthatják el a közlekedés szabályait az iskola diákjai.

A Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium nem körzetes iskola. A nálunk tanuló diákok a város minden részéből, sőt Budapestről, s más kisebb településekről is érkeznek hozzánk reggelente. Fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk figyelmüket a biztonságos közlekedés fontosságára, s meg is tanítsuk nekik ennek szabályait. Ezen céljaink elérése érdekében gyakorlati oktatással igyekszünk növelni biztonságukat a közutakon.

Udvarunkon felépítettünk egy oktató KRESZ pályát, melyet úgy terveztek, hogy a lehető legvalóságosabb módon tükrözze az utakon uralkodó körülményeket.
A közúti jelzések, közlekedési lámpák, valamint csúszásgátlós szőnyegekkel kialakított utak, kerékpárutak, körforgalmak a valóban használt, a közutakon tapasztalható körülmények kicsinyített másolatai.

KRESZ pályánk egy közutat imitáló komplexum, ahol játékosan tanulhatják a gyerekek a gyalogos, valamint a kerékpárokkal, rollerekkel történő közlekedés gyakorlatát. A pálya átadásán a rendőrség munkatársa segítette a gyerekeket egy kis forgalomirányítással.

Köszönjük a Hertz Autókölcsön­ző támogatását, mellyel segítettek minket ötletünk megvalósításában.

Petőfi iskola