Rászoruló gyerekeknek gyűjtenek ajándékokat a vecsési baptisták 

Idén is meghirdette a népszerű cipősdoboz akciót a Baptista Szeretetszolgálat, melyhez a Vecsési Bárka Baptista Gyülekezet is csatlakozott. A vecsési felekezet helyi és környékbeli rászoruló gyerekek karácsonyát kívánja szebbé tenni.

Az adománygyűjtést az országos cipősdoboz akció keretében hirdették meg, a vecsési helyszín a Baptista Szeretetszolgálat gyűjtőpontja is egyben, de az összegyűlt ajándékok egy részét vecsési és környékbeli gyerekeknek juttatják el – árulta el Téglási Lajos, a vecsési gyülekezet lelkipásztora.

– Általában azt szoktuk javasolni, hogy olyan csomagot állítsunk össze, aminek a mi gyerekünk is örülne. Írószerek, tartalmasabb könyvek, édesség, de akár kozmetikumok és ruhaneműk is lehetnek a dobozokban. Mindenkit arra kérünk, hogy a csomagon tüntessék fel milyen korú és nemű gyermeknek állították össze – mondta Téglási Lajos az ajándékcsomagokkal kapcsolatban.

– Összesen 24 család van a látókörünkben, akiknek karácsony alkalmából élelmiszercsomagot szeretnénk adni, de a legtöbb helyen gyerek is van, őket a cipősdoboz akció keretében szeretnénk megajándékozni. Ami efölött összegyűlik, azt elküldjük a Baptista Szeretetszolgálatnak, akik karácsonyig az ország számos pontjára eljuttatják az ajándékokat – tette hozzá a lelkipásztor.

A karácsonyi ajándékokat rejtő, szépen becsomagolt cipősdobozokat december 20-áig adhatják le, hétköznapokon 15 és 18 óra között, szombaton 9 órától 12 óráig a Vecsési Bárka Baptista Gyülekezet új épületében, a Mátyás utca 6. szám alatt.

További információ: vecsesbarka@gmail.com, tel.: +36 20 886 1771.

varga