Koronavírus: Vecsésen is emelkedik a fertőzöttek száma

Március óta 230 koronavírus-fertőzöttet igazoltak Vecsésen, jelenleg mintegy 50 fertőzöttet tartanak nyilván a városban, közülük többen kórházban vannak. A Bálint Ágnes Óvoda és a Tündérkert Óvoda is érintett a fertőzésben.

Szlahó Csaba november 8-án a Williams Televíziónak adott interjúban elmondta, két vecsési óvoda is érintett a koronavírus fertőzésben. A polgármester kifejtette: a Bálint Ágnes Óvodában két dadus lett fertőzött, ezért az érintett csoportot egy hétre november 6-ától 13-áig bezárják. Súlyosabb a helyzet a Tündérkert Óvodában, ahol 6 óvodapedagógus kapta el a fertőzést, ezért az egész intézményt bezárják november 9. és 15. között. Szlahó Csaba hozzátette, az intézményekre vonatkozó határozatokat az Oktatási Hivatal hozza meg. A kialakult helyzetről értesítették az érintetteket, az önkormányzat segíti az intézményeket: elvégzik a fertőtlenítéseket, illetve eszközökkel is támogatják a dolgozók biztonságát.

A polgármester kitért a vecsési fertőzöttek számára is. Elmondta, hogy a koronavírus tavaszi megjelenése óta 230 vecsési lakosnál mutatták ki igazoltan a fertőzést, november 8-án mintegy 50 aktív fertőzöttről lehetett tudni a városban, több beteget kórházban ápolnak.

Kiemelte, az önkormányzat azon dolgozik, hogy helyben is elvégeztethetőek legyenek a koravírus-tesztek. Ezzel kapcsolatban felvették a kapcsolatot a Vecsési Mentőállomás vezetőjével.

Országszerte napról napra emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma. Az országos adatok szerint november 9-én 6061 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 415-en vannak lélegeztetőgépen. Egészségünk megőrzése és a járvány lefolyásának lassítása miatt nagyon fontos, hogy mindenki betartsa a szabályokat, azaz

  • kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak,
  • viseljünk maszkot
  • lehetőleg tartsuk a szociális távolságot,
  • gyakran és alaposan mossunk kezet,
  • bárki, akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon, és telefonon értesítse háziorvosát.

VT info