Szeptemberre megújul a Bálint Ágnes Kulturális Központ nézőtere

A Bálint Ágnes Kulturális Központ igazgatóját, Kis Tóth Jánost kérdeztük a színházterem mobil lelátójának a felújításáról.

– Miért volt szükség a színházterem mobil lelátójának a felújítására?

– A Bálint Ágnes Kulturális Központ 2013-ban került átadásra és a színházterem mobil lelátója a multifunkcionális rendezvények folyamatos felhasználása miatt elhasználódott. A parketta alatt új burkolatra van szükség, mely hosszú távon megfelel a megnövekedett igénybevételnek.

– Mikorra tervezték a felújítást?

– Idén nyáron szerettük volna az ezzel kapcsolatos munkálatokat elvégezni, miután abban az időszakban nincsenek előadások, ugyanakkor a járvány lehetővé tette, hogy előre tudjuk hozni ezt a folyamatot.

– A felújítást követően lesz-e változás a színházterem befogadóképességében?

– Nem, gyakorlatilag az új mobil lelátó a réginek megfelelően 274 vendég részére biztosít ülőhelyet. A korábbi struktúrán nem változtattunk, mert minden további bővítés jelentős mértékben növelné a költségeket. Úgy gondoljuk, hogy a fenti befogadóképesség az elvárásoknak megfelel, annak érdekében, hogy kiszolgáljuk a bálokra, koncertekre és más kulturális rendezvényekre vonatkozó lakossági igényeket.

– Mennyiben változik a mobil lelátó a korábbiakhoz képest?

– A felállítás szerkezetét tekintve hasonló lesz a korábbiakhoz, mely azt jelenti, hogy egy óra alatt bármilyen rendezvényhez át tudjuk alakítani. A változást, amit a közönség is észlelni fog, a korszerűbb széksorok jelentik majd az új kárpitos borítással.

– Mikorra készül el az új lelátó és mikor kerül majd sor az átadásra?

– Május elején kezdtük meg a munkálatokat és augusztus végére tervezzük befejezni a mobil lelátó felújítását. Ez tartalmazza a tervezés és a kivitelezés munkáit. Remélem szeptember elején újabb Játékszín-előadással és telt ház előtt ünnepelheti meg a vecsési nagyközönség a színházterem új mobil lelátójának az átadását.

Prátzki Péter