Magyar Kémiaoktatásért díj pályázati kiírás, 2020

Július 1-ig várja a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma az általános, közép- és szakközépiskolai, valamint szakgimnáziumi kémiatanárok felterjesztését.

A Magyar Kémiaoktatásért díj, amely 500 ezer forint elismeréssel is jár, a tanárok kiemelkedő munkáját jutalmazza. A díjra iskolaigazgatók, kollégák, egykori és jelenlegi diákok küldhetnek jelöléseket https://kemiaoktatasert.richter.hu portálon.

„A magas szakmai színvonalú és a tanítványaikra jelentős hatást gyakorló kémiatanárok számára adományozott Magyar Kémiaoktatásért Díj nemcsak a múltbeli oktatói tevékenységüket hivatott elismerni, hanem a jövőbeli munkájukhoz is biztatást és inspirációt kíván adni. E különösen nagy kihívásokkal teli időszakban pedig fokozott jelentősége van annak, hogy ebben a jövőben mindnyájan hinni tudjunk. Ezért kérjük, jelöljék a Díjra azokat a tanárokat, akiket erre érdemesnek tartanak annak érdekében, hogy ez a hit a közös realitásunkká válhasson.” – mondta Prof. Dr. Szántay Csaba, a kuratórium elnöke.