A nagyok egyesével, a kicsik online edzenek a vecsési bokszolóknál

Üres a ring a Vecsési Bokszklubban

Az egész világot sújtó koronavírus-járvány miatt szinte az egész világon leállt a sportélet, így városunk talán legsikeresebb egyesületénél, a Vecsési Bokszklubnál is abbamaradtak az edzések, hiszen nincsenek versenyek, amire készülni kellene.

– Sajnos a szövetség felfüggesztette a versenyeket, mint minden más sportágban. Március 15-én leállítottuk az edzéseket, azóta csak a nagykorúaknak tartunk kizárólag egyéni edzéseket. Ezeken csak erősítenek, árnyékolnak, nincs kontakt, nincsenek páros gyakorlatok. A felnőttekkel is csak úgy tudunk tréningezni, hogy fertőtlenítjük az edzőszereket
– mondta a járvány alatti tréningekről Seres Attila, a bokszklub elnöke.

A szakember elmondta, a fiatalok folyamatosan írogatnak, hívogatják, hogy mikor tudnak majd ismét edzeni. Seres bízik benne, hogy hamarosan legalább a szabadtéri sportpályák megnyitnak, és ott tudnak már a gyerekekkel is tréningezni. Elárulta, nehezen viselik ezt, ráadásul áprilisban mindig versenyen vannak és hiányzik mindenkinek az adrenalin, a versenykörülmény.

– A kicsiknek online videós anyagokat küldtünk, az azon bemutatott gyakorlatokat kell megcsinálniuk, és azokat küldik vissza, de van olyan is, aki egyénileg edz otthon. Sok ügyes gyerek volt nálunk, többen is az országos diákolimpiára készültek, de az is elmaradt. Nagyon remélem, hogy a több hónapnyi kihagyás után is visszajönnek sportolni. Ez fontos lenne, hiszen nem kevés gyerekről van szó – mondta Seres.

SZ, Fotó: Facebook/Vecsési Boxklub