Megújul a Grassalkovich iskola konyhája és étkezője

Kiválasztották a kivitelezőt, így hamarosan elkezdődhetnek a munkálatok a Gras­sal­kovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola két helyiségében – tudtuk meg Tófalvi Mónikától, a Vecsési Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökétől.

Amint arról korábban beszámoltunk, a nemzetiségi önkormányzat még tavaly nyert 60 millió forint állami támogatást a felújításra a „Helyi nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott nemzetiségi köznevelési intézmények fejlesztési támogatása” című pályázaton, a vecsési önkormányzat pedig további 20 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz. A kivitelezésre így összesen 80 millió forint állt rendelkezésre, de az építőiparban tapasztalt jelentős áremelkedések miatt ez az összeg nem fedezte a költségeket, ezért tavaly eredménytelen volt a kivitelező kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás.

A nemzetiségi köznevelési intézmények fejlesztésére fenntartott támogatási alapból idén újabb forráshoz jutott a német nemzetiségi önkormányzat, amiből pótolni tudták a felújításra szánt összeget.

A konyha felújítására és az étkező bővítésére eredetileg a nyári szünetben került volna sor, de a járvány miatt kiürített iskolaépületben akár már a tanév vége előtt elkezdődhetnek a munkák – mondta Tófalvi Mónika, de a pontos időpont még nem tisztázott, ezzel kapcsolatban még folyik az egyeztetés a vállalkozóval. A beruházás várhatóan tanévkezdésre elkészül, így szeptember 1-jétől már megújult környezetben étkezhetnek az iskola tanulói.

VN