Vásároljon friss magyar epret közvetlenül a termelőtől!

A vecsési és a lajosmizsei önkormányzat összefogásának eredményeként helyben is elérhető lesz az ország egyik legjobb termőterületéről származó szamóca. A gyümölcs közvetlenül a termelőtől, a szedést követő 12-24 órán belül frissen jut el a vecsésiek asztalára.

Messze földön ismert és elismert a lajosmizsei földieper-termesztés, ebből ered, hogy a települést a szamóca fővárosaként is gyakran emlegetik. A város környékén minden feltétel adott – a megfelelő talaj és napsütésben gazdag éghajlat – a legzamatosabb ízű gyümölcs termesztéséhez, ezért a környéken közel száz megszállott termelő dolgozik azon évről évre, hogy a legjobb minőségű szamócát juttassák el a vásárlókhoz. A koronavírus-járvány a lajosmizsei termelőket is nehéz helyzetbe hozta, ezért egy új és biztonságos módszert dolgoztak ki a gyümölcs értékesítésére, amellyel a fogyasztók is jól járnak. A különleges intézkedés lényege, hogy a termelők közvetlenül érjék el a fogyasztókat, így a lehető legrövidebb úton és a leggyorsabban, a szedést követő 12-24 órán belül a vásárlók asztalán lehet a gyümölcs, ami a szamóca frissessége és felhasználhatósága miatt nagyon fontos szempont.

A kezdeményezéshez Vecsés is csatlakozott, amely eredményeként az előre megrendelt lajosmizsei szamócát helyben is át lehet venni. A legkisebb rendelhető mennyiség 5 kilogramm, a kiszállítás előre csomagolt egységekben történik.

Megrendelést leadni Lajosmizse honlapján lehet, a felület ezen a linken érhető el: 

A megrendelés menete egyszerű, mindössze egy-két percet vesz igénybe. Fontos, hogy a rendelés leadása után az e-mail címünkre érkező elektronikus levél segítségével igazoljuk vissza a rendelést. A gyümölcsöt csütörtökönként 17 és 19 óra között lehet átvenni az Epresben, a Fő út 61. előtti területen.

A lajosmizsei földieperről és a kezdeményezésről további információkat tudhatnak meg a Lajosmizsei Szamóca Klub Facebook-oldalán.

V.