Arculatváltás a BÁKK-ban

Eltelt hét év a Bálint Ágnes Kulturális Központban, ezért a ház vezetése elérkezettnek látta az időt a megújulásra.

A ház életének első hét éves ciklusában az építkezés ideje zajlott, bevezettük az intézmény szellemiségét és kialakult a programok struktúrája, de ennyi idő elteltével azt gondoltuk, hogy néhány dolog megérett a változásra – mondta Kis Tóth János, a Bálint Ágnes Kulturális Központ (BÁKK) intézményvezetője.

– Szeretnénk egy új korosztályt, egy másik közönségréteget is megszólítani és ehhez elengedhetetlennek tartjuk a megújulást. Először az arculaton szeretnénk változtatni, változnak a plakátjaink és a szórólapjaink, a következő lépésben pedig az online felületeink frissítésére helyezzük a hangsúlyt. Úgy gondoltuk, nem feltétlenül kell azt erőltetnünk, amit mi egy páran kigondoltunk, érdemes azt is meghallgatni, hogy mit mond a közönség. Mivel egyre többen használták a BÁKK nevet így röviden, mikor a házról beszéltek, „megyünk a BÁKK-ba” – hallhattuk sokaktól, ezért úgy gondoltuk, építsük fel abból az új gondolatiságot, ami közszájon forog, így a jövőben mi is inkább ezt a rövidebb megnevezést használjuk a kulturális központra. Lett egy új szlogenünk is: az élmény vár. Ha megnézzük, ez többértelmű, mert a BÁKK egy olyan hely, ahol élmények várják a közönséget, illetve a ház kinézetére is utal. Az szórólapjainkon és a plakátokon már ezzel a névvel és szlogennel jelenünk meg. A programjainkat négy csoportra osztottuk, hangsúlyosabbak lesznek a családi programok, emellett még tudományos ismeretterjesztő, koncert és színház kategóriába soroltuk a rendezvényeinket. Ezeket eltérő színekkel és piktogramokkal jelöltük, az új szórólapokon és a plakátokon már ez látható, a következő lépésben pedig a honlapot és a Faebook-oldalunkat is ennek megfelelően újítjuk meg – mondta Kis Tóth János.

A programok között is felbukkannak újdonságok, például a családi vasárnapok. Ezek az egész éven átívelő hétvégi rendezvények kicsiknek és nagyoknak egyaránt szólnak majd. Az első ilyen programot február 23-án rendezik BÁKK Manó farsangja az Alma együttessel címmel. Emellett azt is megtudtuk, hogy tervben van két művészeti fesztivál szervezése, az egyik rendezvény tavasszal, a másik ősszel várható.

Beszélgetésünk végén Kis Tóth János hangsúlyozta, a BÁKK továbbra is a szélesebb közönségigényeknek kíván megfelelni, így a legfiatalabbaktól az idősebb korosztályig, mindenki talál majd igényes programokat a ház falai között.

VN