A III. számú nyugdíjasklubnál jártunk

Jó volt a hangulat, sokan táncoltak a klub farsangi mulatságán

Idén már 35 múltra tekint vissza a vecsési nyugdíjas klubélet – tudtuk meg Nagy Gyulánétól, a III. számú nyugdíjasklub vezetőjétől.

Ezalatt megszámlálhatatlanul sok program és rendezvény színesítette a klubtagok életét, napjainkban is több mint 50 nyugdíjasnak kínál havi rendszerességgel lehetőséget a kikapcsolódásra a város egyik nagy múltú nyugdíjasklubja.

Mi, a hármasok sok éve 50 fő körüli létszámmal töltjük a klubnapjainkat. Ezek között több jelesebb esemény is szerepel. Például májusban egész napos majálist tartunk gulyásfőzéssel, ősszel szüreti mulatságot rendezünk, karácsonykor pedig még a Télapó is meglátogatja a klubot és szerény ajándékcsomagot is kioszt a tagoknak. Minden évben részt veszünk a Káposztafeszten, ott vagyunk a felvonuláson, és eddig tízszer lettünk első díjasok Székely Rozika és társai jóvoltából, akik a svábos élet dolgait elevenítik fel. Egy évben nyolcszor megyünk gyógyfürdős regenerálódásra és rendszeresen felköszöntjük a születés- és névnapos klubtagjainkat – avat be a klubélet részleteibe Nagy Gyuláné.

A III. számú nyugdíjasklub tagjai bemutatkoztak már a Kistéségi Nyugdíjas Találkozón, emellett örömmel vesznek részt a Gondozási Központ nyílt napjain, nyárbúcsúztató programjain és az idősek világnapján is. Az egészséges életmódra is nagy hangsúlyt fektetnek, a már említett gyógyfürdő-látogatásokon túl a szenior táncosokhoz is csatlakoztak, ahol nagyon jól érzik magukat.

Február első vasárnapján mi sem tudtunk nemet mondani a kedves invitálásra és részt vettünk a klub farsangi mulatságán, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Jó volt látni, amint a fiatalokat is megszégyenítő módon mulattak a nyugdíjasok a Károly utcai klubházban. Ha pedig farsangi mulatság, akkor a jelmezes produkció sem maradhatott el – erre minden évben sort kerítenek –, ami most is pazarul sikerült és megalapozta az estig tartó összejövetel hangulatát.

– Ez a program és a többi klubnapunk is a segítőim rendszeres munkájának köszönhetően jött létre, hiszen ezt egyedül lehetetlen lenne megcsinálni – hangsúlyozta Nagy Gyuláné. – Az ő munkájukat is köszönöm és az önkormányzat támogatását is, hiszen nagyon sokat segítenek. Reméljük, hogy ez a kapcsolat a jövőben is ilyen jó lesz, mert akkor továbbra is minden hónapban megörvendeztethetjük a tagságot ilyen zenés, táncos klubnappal – tette hozzá.

Bízunk benne, hogy így lesz, és még sokáig élvezheti a tagság a vidám programokat, melyekhez ezúton is jó egészséget és hosszú, boldog életet kívánunk!

V.