Vincze Gábor: Ezzel a kerettel realitás a dobogó

A Vecsés FC labdarúgócsapata augusztus közepén, a Törteli KSK ellen kezdte meg szereplését a Megye I-es bajnokságban. Vincze Gábor, az együttes vezetőedzője elmondta, a csapattal szemben nincs kifejezett elvárás, de szeretnének a dobogón végezni.

Meg­nyug­tató opti­mizmus­sal vágott bele a beszélgetésbe Vincze Gábor vezetőedző: „minden rendben a csapat körül, már nagyon várjuk a bajnoki rajtot”– mondta.

– Túl vagyunk a felkészülésen, ami véleményem szerint jól sikerült. Azt gondolom, az erősítések valóban erősítést jelentenek, az elmúlt hetekben teljesen össze tudtak forrni a régiekkel. Valóban erősödött a keret, jobb játékosok jöttek a csapatba, így jobb szereplést várok a tavalyinál” – tette hozzá a korábbi egyszeres válogatott játékos.

Tavaly a bravúros tavaszi szereplésnek köszönhetően sokáig esélyük volt a dobogóra, melyet végül az utolsó fordulóban buktak el és végül a hatodik helyen végeztek, mindössze két ponttal lemaradva a harmadik helytől.

„Dobogón kell végeznünk”

– Jelenleg is építkezünk, 2-3 évünk van arra, hogy egy olyan stabil keretet összehozzunk, amellyel bajnokságot szeretnénk nyerni. Tavaly bravúros tavaszunk volt, ennek köszönhetően sikerült a dobogó közelébe kerülni. Különböző elvárások vannak a klubbal szemben, én úgy látom, most egyértelműen dobogón kell végeznünk. Mindenkit meg szeretnénk verni, de szerintem ez az egészséges minden olyan csapatnál, akik elől akarnak végezni – mondta a korábban a Ferencvárosban és a Honvédban is megforduló labdarúgó.

Véleménye szerint az elmúlt évekhez hasonlóan stabil háttér van a csapat mögött, ugyanakkor nem tartaná jó dolognak, ha már most a feljutás lenne az elvárás, mert nem biztos, hogy olyan jó dolog liftezni a NB III és a Megye I között.

– Ha az infrastrukturális dolgokban tud fejlődni a klub, akkor lehet ahhoz alakítani a keretet és lehet beszélni a feljutásról, de ez az év most nem arról szól. Úgy megyünk neki a bajnokságnak, ha meg tudjuk nyerni, akkor megnyerjük, de nincs az a teher rajtunk, hogy meg kell nyerni. Persze ha a bajnokság hajrájában jól állunk, nem fogjuk vissza magunkat – mondta a vezetőedző.

Szép támadófocit akarnak játszani, meghajtani az egész szezont, aztán majd meglátják mi lesz belőle. Úgy véli, ezzel a kerettel realitás a dobogó. A tavalyi szezonban ez még a bravúr kategóriába tartozott volna, viszont ha idén nem lesz meg, akkor csalódás lesz számára a szezon.

„Szeretnénk szép futballt bemutatni”

Mint a hazai viszonyok jó ismerője, úgy látja, tudásban a Megye I. eleje és NB III vége között nincs nagy különb

ség. De közelebbről nézve nem lehet összehasonlítani a kettőt, hiszen a legtöbb harmadosztályú klubnál nem dolgoznak a játékosok, így akár napi két edzésük is lehet, és jobban tudják kontrolálni a labdarúgókat.

– Mi idén olyan játékosokat hoztunk a csapathoz, akiknek nem fér bele az NB III, ezért lehetünk erősek. Kamikáze játékot fogunk játszani, sokat szeretnénk az ellenfél térfelén lenni. Szeretnénk szép és látványos futballt bemutatni. Nyilván az eredmény számít, de én játékpárti vagyok. Ha megvannak azok a mozgások, lehetőségek, amiket szeretnék viszontlátni és mondjuk 65 százalékos lesz a labdabirtoklásunk, én már elégedett leszek – mondta Vincze, aki szerint csapata sok gólt fog rúgni, és erős lesz az előrefelé játéka.

Így volt ezzel a Maglód elleni kupameccsen is. Egy roppant gyenge félidő után ugyan hátrányba kerültek, de a második játékrész sokkal jobb volt. Rengeteg helyzetet kialakítottak, volt legalább 15 beadásuk és sikerült is egyenlíteniük. Végül büntetőkkel bukták el a továbbjutást azzal a Maglóddal szemben, amelytől tavaly az utolsó fordulóban kikaptak, így akkor azzal a vereséggel oda lett a bronzérem.

„Ha így fogunk játszani, sok örömöt okozunk majd a szurkolóknak, ha pedig ezzel a hajrában az élen állunk, ígérem, nem fogjuk vissza a gyeplőt” – mondta sokat sejtetően.

Szeptemberi bajnokik

Augusztus 16-án elrajtolt a Pest megyei I. osztályú férfi labdarúgó-bajnokság. A Vecsés FC egy nappal később, augusztus 17-én hazai pályán játszotta első mérkőzését a Törteli KSK ellen. Labdarúgóink a második fordulóban, augusztus 25-én a Százhalombattai LK vendégeként léptek pályára, a mérkőzést lapzártánk után rendezték.

Szeptember 7-én 16 óra 30-kor Törökbálint ellen idegenben lép pályára a csapat, szeptember 14-én pedig a Nagykőrösi Kinizsi látogat Vecsésre, a mérkőzés 16 órakor kezdődik.

Szeptember 21-én a Csomád és Kis­é­medi csapatainak egyesüléséből létrejött érdekes nevű Cso-Ki Sport vendége lesz a Vecsés FC (kezdés 16 órakor), majd a hónap végén, szeptember 28-án a Maglódi TC-t fogadjuk 16 órakor. A szomszédvár elleni mérkőzés – ahogyan azt megszokhattuk – most is izgalmakkal teli találkozónak ígérkezik.

Sz.Gy.