A vecsési csapatba olyanok kellenek, akik győztes típusúak

Minden szinten véget ért a baj­nokság, így a Megye I-ben is, ahol a Vecsés FC érdekelt volt.

A csapat a gyengébb kezdés után tavaszra feljavult, és a hajrában úgy tűnt, még a harmadik helyre is odaérhet. Ez végül nem sikerült, így a hatodik helyen zárt, két ponttal lemaradva a dobogóról.

„A 2018/2019-es szezont ketté kell bontani, de nem csak a két fél év miatt. Ősszel nagyon rosszul indultunk, és hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Sok vereség mellett sikerült pár meglepő győzelmet is aratnunk, de lehetetlen volt megjósolni, hogy hol zárunk a bajnokság végén” – mondta Czibolya Zoltán, a Vecsés FC elnöke.

A sportvezető elárulta, Gendur László vezetőedző magánéleti elfoglaltság miatt távozott, és a helyére a korábbi egyszeres válogatott labdarúgót, Vincze Gábort szerződtették. „Ő már dolgozott nálunk és örömmel jött vissza, mert úgy érezte, valamit félbehagyott. Az már korábban kiderült, tudunk együtt dolgozni, és mindkettőnk hosszabb távra (2-3 évre) tervezi az együttműködést – mondta Czibolya.

A hosszabb távú cél minél több fiatalt beépíteni a vecsési utánpótlásból a csapatba. Erre már tavasszal is volt példa, hiszen többen is bemutatkozhattak a felnőttek között. Ha nem is kizárólag ezért, de tavasszal egy egészen más felfogású csapat lépett már pályára.

„Tavasszal produkáltunk egy 12 meccses veretlenségi sorozatot. Ennek köszönhetően a szezon végére már dobogós álmaink is lehettek, amire korábban senki nem mert gondolni. Sajnos, az utolsó fordulóban hiába harcolhattunk a dobogóért, kikaptunk az életéért küzdő Maglódtól, és a körbeverések miatt csak a hatodik hely jutott nekünk. A tavasz az szebb és előremutatóbb volt, sajnáljuk, hogy így alakult”
– mondta az elnök.

Úgy véli, nekik most elsősorban a jövővel kell foglalkozni, új játékosokat igazolni. „A következő szezonban a minimum cél a dobogó, de a bajnoki cím se lehetetlen. Komoly céljaink vannak. A város biztosítja a működés anyagi oldalát, amiért óriási köszönettel tartozunk, a szakmai rész rendben van, olyan játékosok kellenek, akik sikerre éhesek. Az utolsó meccsen a Maglód ellen nem voltunk motiváltak. Nem tudom, hogy gondolták a sikert motiváció nélkül. A vecsési csapatba olyanok kellenek, akik győztes típusúak.”

Több éven keresztül volt Vecsésnek NB II-es csapata, így nem meglepő, hogy a sportvezető véleménye szerint minimum a Megye I. osztályban van a csapat helye. „A múltunk veretes, a Megye I. nem nagy bravúr ennek a csapatnak. Ezzel a költségvetéssel minimum a dobogón kell végezni jövőre. Ma már egy NB III-as csapat biztonságos működéséhez komoly anyagi forrásra van szükség. Tavaly az NB III-ban itt volt a Pécs tulajdonosa és elképedt azon, mennyiből gazdálkodunk. Ebben az osztályban, akik az élmezőnyhöz tartoztak, 150-200 millió forintból gazdálkodtak” – adott helyzetjelentést a lehetőségekről az elnök.

„Vecsésnek jó híre van, amit megbeszélek egy játékossal, azt mindig megkapja. A klub nem játszik a játékosok pénzével, ha 3 forintom van, nem ígérek 3.50-et. Cserébe elvárom, ha belebújnak a vecsési mezbe, tessék kimenni és meghalni a pályán. Teljesítményt tegyenek le az asztalra” – mondta az elnök úr, aki azt is elárulta, leginkább azzal lenne elégedett 5-10 év múlva, ha megfelelő ütemben tudnák fejleszteni az infrastruktúrát, lenne egy névadó szponzor, hogy ne kelljen mindent a várostól elvárni, és stabil NB III-as csapata lenne a városnak. Tisztában van vele, ez egy folyamat, ami nem mehet egyik napról a másikra, de bízik benne, hogy megvalósulhat.

SzGy