Német nemzetiségi szavalóverseny

Több mint kétszáz versenyzővel zajlott május 17-én a 15. Országos Német Nemzetiségi Szavalóverseny döntője a budapesti Német Nemzetiségi Gimnáziumban.

A vetélkedőre a regionális előválogatókról továbbjutott általános és középiskolás diákok kaptak meghívást, akik irodalmi nyelven vagy nyelvjárásban adtak elő verseket, prózarészleteket. A kül- és belföldi pedagógusokból, oktatási szakemberekből, újságírókból és egyéb szakértőkből álló zsűri valamennyi bizottsága a szép kiejtést és a pontos hangsúlyozást, az előadás gördülékenységét és a helyes szövegválasztást figyelembe véve értékelte a produkciókat. „Valamennyi versenyző igényesen kiválasztott irodalmi művekkel, gondosan felkészülve, magabiztosan és ügyesen szállt versenybe”
– hangzott egyöntetű véleményük. Egyikük hangsúlyozta: „Örömteli, hogy a tapasztalat korántsem azt mutatja, hogy a versenyzők csak betanulták a német nyelvű szövegeiket, hanem megértették, így át is tudták adni azokat a közönségnek”. Büszkeség számunkra, hogy a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola tanulói is sikeresen szerepeltek a döntőben: Tircsi Janka (2.a osztály, felkészítő tanára: Eszenyiné Varga Zsuzsanna) nyelvjárás kategóriában az 5. helyen végzett, míg Kun Csenge (2.b osztály, felkészítő tanára: Szőkéné Németh Noémi) irodalmi nyelv kategóriában a 8. lett. Mindkettőjüknek szívből gratulálunk!

Szöveg és kép: Eszenyiné Varga Zsuzsanna

MEGOSZTÁS
Előző cikkGondolatok…
Következő cikkVárosi ünnep