Göncölj a Földért! – ruhagyűjtés az iskolának

A Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban pályázat alapján csatlakozhattunk a Sulizsák Kft. által meghirdetett Sulizsák ruhagyűjtési akcióhoz.

Az akció célja a textilszemét problémájának megoldása, azaz, hogy a használt, jó minőségű ruhák vissza tudjanak kerülni a körforgásba, a rosszakat pedig 100 százalékosan fel lehessen dolgozni, csökkentve a környezet terhelését.

Április közepére szerveztük a ruhagyűjtést. Előtte már folyamatosan tájékoztattuk a szülőket és a gyerekeket, osztottuk a zsákokat és a szórólapokat az iskolánkban.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a vártnál sokkal több zsákot osztottunk ki. A gyűjtés végeredménye 673 megtöltött zsák lett, összsúlyban 3998,63 kilogramm használt ruhával.

Az összegyűjtött ruhákat három célra használják fel. A jobb minőségűeket adományként rászorulóknak, illetve használtruha üzletekbe adják, a rosszabb minőségűeket géprongy, ipari textil készítésre használják. Az összegyűjtött ruhákért iskolánk pénzbeli díjazásban részesült, amit az osztályok között osztottunk szét az általuk gyűjtött mennyiség alapján.

Ezúton gratulálunk az I.helyezettnek, az 1.A osztálynak, akik 101 zsákot töltöttek meg.

Köszönjük szépen a tanulók és a szülők közreműködését, jövőre folytatjuk!

Peresáné Kállay Georgina, szervező
Fotó: Wesleylaw.com