A darts már rég nem nevezhető kocsmasportnak

Május közepén rendezték meg a Vecsés Darts Championship 2019-es versenysorozatának negyedik fordulóját. A viadal színvonaláról sokat elmond, hogy az ország számos pontjáról érkeztek rá versenyzők. Ennek a versenysorozatnak decemberben lesz vége, januárban következik a döntője.

„Első nap az amatőrök szálltak harcba, náluk kikötés, hogy semmilyen egyesületbe nincsenek leigazolva. A második napon pedig egy nyílt verseny zajlott, ahol az amatőrök és profik vegyesen álltak a táblák elé” – mondta a versenyről Massza Sándor, a szakosztály vezetője.

Elárulta, azért találták ki ezt a versenyt, hogy minél több új játékost bevonjanak a klub életébe és megpróbáljanak minél több fiatalt megismertetni ezzel a sportággal. A vecsési egyesületnél nagyon komolyan veszik a sportágat, hiszen a steell és soft szakágban is 4-4 csapattal képviseltetik magukat.

„Az első, a második, a harmadik osztályban, valamint a megye 1-ben és a megye 2-ben is van csapatunk, így elmondhatjuk magunkról, hogy minden osztályban képviseltetjük magunkat” – mondta Massza.

Tavalyelőtt a harmadik legnépesebb klub volt a vecsési egyesület, de idén is az élmezőnyhöz tartoznak, hiszen a hatodik legnépesebb csapattal bírnak. 32 igazolt játékos, 10-15 hobbi játékos teszi ki az egyesületet.

„A darts már rég nem nevezhető kocsmasportnak! Régen tényleg kocsmákban, sörözőkben játszották, de mára már sportcsarnokokban, rendezvénytermekben zajlanak a versenyek. Az országos, nagy fajsúlyú tornákon még szondáztatás is van a verseny előtt. Nálunk ugyan nem olyan nagy a szigor mégis mindenki komolyan veszi” – mondta a szakosztály első embere, aki szerint a játékosok is tisztában vannak vele, egy-két sör még beleférhet, de a többi már gondot okozna a célzásban.

„Szeretném, ha legalább ezt a szintet tartani tudnánk, ezért is szervezzük az ilyen jellegű versenyeket. Régen még a kisebb külföldi tornák is belefértek, mindezt saját pénzből finanszíroztuk, de most már nem megy” – mondta Massza a jövővel kapcsolatos tervekről. Bízik benne, a fiatalok bejövetelével még jobban felfrissül az egyébként is elismert vecsési darts sport.