Pingpong bajnokság a Petőfiben

Házibajnoksággal avatták fel az ajándékba kapott új pingpongasztalt.

A tornaterem előtti folyosón áll egy ping pong asztal. Kicsit leharcolt, kicsit ütött-kopott, de a legnépszerűbb sporteszköze iskolánknak. Folyamatosan játszanak rajta a diákok, hangos az előtér a nevetéstől, a buzdítástól, a páros meccsek, forgózások közben. Gyakorlatilag nem lehet a folyosó ezen részén úgy átmenni, hogy ne találnánk valakiket az asztal körül. Ezért okozott nagyon nagy örömöt, amikor az egyik első osztályunkba járó kislány anyukája, Tóthné Kamarás Krisztina megkeresett, hogy cége által ajándékozni szeretne az iskolánknak egy pingpongasztalt! Rögtön megfogalmazódott a gondolat, hogy kihasználva ezt a helyzetet és reagálva a gyerekek játékszeretetére, rendezzünk egy pingpong bajnokságot!

Április végén a testnevelés tanárok (Oszoli Beatrix, Papp Katalin, Nagy László) segítségével kiírtuk a jelentkezési feltételeket, és vártuk a jelentkezőket. Két korosztályban lehetett nevezni – gimnázium 9.-10. évfolyam, illetve 11.-12. évfolyam-, korosztályonként első és második helyezésért lehetett küzdeni. A felhívás hatására kialakult versenyszellem és a vonzó nyereményekért 32 fiú indult a megmérettetésen.

A három napon át tartó körmérkőzéses megmérettetés győztesei szoros és rendkívül izgalmas verseny után:

9.-10. évfolyam: 1. helyezett: Havas Patrik, 2. helyezett: Jurászik Dávid.

11.-12. évfolyam: 1. helyezett: Dobai Márk, 2. helyezett: Halla Péter.

Az eredményhirdetésen Tóthné Kamarás Krisztina adta át az okleveleket és a nyereményeket, akinek ezúton is nagyon köszönjük, hogy az iskolára gondolt az ajándékozás kapcsán!

Köszönjük a részvételt minden lelkes diáknak, a szurkolóknak, és szívből gratulálunk a győzteseknek!

A következő tanévben folytatjuk!

Várszegi Anikó, gazdasági vezető