Elismerték az iparosok munkáját

Évtizedek óta végzett iparos-vállalkozói munkájukért kaptak elismerést

Helyi iparosok és vállalkozók munkáját ismerte el a Vecsési Ipartestület a fennállásának 107. évfordulója alkalmából megtartott március 21-i taggyűlésen.

Az eseményt Skribek Pál, a Vecsési Ipartestület elnöke nyitotta meg. Bevezetőjében köszöntötte Szlahó Csaba polgármestert, Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselőt, Dr. Vereczkey Zoltánt, a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét és a megjelent iparosokat, vállalkozókat. Ezt követően Szlahó Csaba mondott ünnepi köszöntőt, melyben hangsúlyozta, hogy az önkormányzat nagyra tartja a vállalkozókat, az iparosokat és mindenkit, aki a munkájával tágabb környezete, azaz a város fejlődéséhez is hozzájárul. Kiemelte, hogy a helyi ipartestülettel hosszú évtizedek óta szorosan együttműködik a város, ezt a jó kapcsolatot pedig a jövőben is szeretnék megtartani. Gratulált azoknak, akik hosszú évtizedek óta végzik tevékenységüket és valamennyi iparos munkáját megköszönte.

A polgármesteri köszöntő után Dr. Szűcs Lajos megköszönte a vecsési iparosok elmúlt évtizedekben végzett munkáját, kiemelve azokat, akik 25 vagy 50 éve végzik tevékenységüket. – Rájuk példaképként tekinthetünk – mondta.

A köszöntők után Dr. Ve­reczkey Zoltán tartott előadást a Magyar Gazdaság lehetőségeiről, majd Skribek Pál beszéde következett. Az ipartestület elnöke az elmúlt több mint egy évszázad történéseiről beszélt, kiemelve a fontosabb mérföldköveket a helyi iparos közösség életéből. A hallgatóság átfogó képet kaphatott a Vecsési Ipartestület tevékenységéről az alakulástól egészen napjainkig.

Szlahó Csaba és Skribek Pál (széleken) a Magyar Kézművességért Díj arany fokozatú kitüntetettjeivel

Ezt követően került sor az elismerések átadására.

Ötvenéves kisipari- és vállalkozói munkájáért kapott elismerést Szegedi István, a SZIGÜ Zrt. ügyvezetője.

Huszonöt éves kisipari- és vállalkozói munkájáért kapott elismerést: Kári József, az Euro-Fém Kft. ügyvezetője.

Aranykoszorús mesterkitüntetést vehetett át: Viola Ágoston és Kaiser Pál autószerelő-mester, Geiger András esztergályos- mester, Németh Antal víz- gáz- és fűtésszerelő -mester és Varga István lakatos- esztergályosmester.

IPOSZ-díjban részesültek Pintér András és Pintér Tibor, a Pintér Export-Import Kereskedelmi Kft. alapítói.

Magyar Kézművességért Díj aranyfokozatú kitüntetésében részesült Viha Lajos facsipész és Dezső Ildikó rongyműves.

A kitüntetések és díjak átadása után állófogadással zárult az ünnepi taggyűlés. A kitüntetetteknek ezúton is gratulálunk!

Vén