VII. Bálint Ágnes Mesefesztivál beharangozó

Hét bors ökröcske kapálja a földet a BÁKK előtt.

Mögöttük cifra tökhintó, a hintóban egy rendíthetetlen ólomkatona ül, és kíváncsian nézeget jobbra-balra. Kilép a hintóból, és magára kanyarítja huszártarsolyát. Megpödörinti bajuszát, és hétpecsétes levelet vesz elő, melyet rövid tanakodás után ad át a bejáratnál posztoló csizmás kandúrnak. Tiszteleg, és már csak porzó nyomait látjuk a lengedező szélben.

A levelet a BÁKK manó írta nekünk. Azt írta, hogy eltelt egy év, és ő újra Vecsésen szeretne járni a Mesefesztiválon. Már nagyon várja, már csak azért is, mert ez most a hetedik lesz, és a mesék világában a hetes egy nagyon fontos szám. Hét színű a szivárvány az égen, amin keresztül szállunk a gyerekekhez, hétmérföldes csizmával érkezünk a Mesefesztiválra, a hét törpével megyünk látogatóba a hétfejű sárkányhoz, a vitéz szabólegény hetet üt egy csapásra, és a Mesefesztiválon is hét színben fognak pompázni a játékhelyszínek. Hét mesebeli feladatot kell megoldani a hét világra szóló ajándékokért, és hetedhét országra szóló mulatság lesz, ha ti is úgy akarjátok, kedves gyerekek.

Hogy mi minden lesz még a fesztiválon, azt hamarosan megtudjátok, mert a BÁKK manó segítségével hét levélben fogjuk nektek átadni. Várjátok és figyeljétek a postagalambokat, mert térülnek-fordulnak, és hozzák nektek az izgalmasabbnál izgalmasabb híreket!Báling Ágnes Kulturális Központ