Aachenben is a győzelemért hajtanak

Mezőhegyesi és lähdeni aranyérmük után most minden erejükkel a világ legnagyobb nemzetközi lovasversenyére koncentrálnak a vecsési fogathajtók.

Dobrovitz József május 1-jén közel háromezer néző előtt versenyzett Mezőhegyesen. A vecsési hajtó díj- és maratonhajtásban is kimagasló teljesítményt nyújtott, így a világkupa-pontszerző verseny magyar sikerrel zárult. Egyéni összetettben Dobrovitz József, csapatversenyben pedig a Dobrovitz József, Móró Lajos és ifj. Dobrovitz József hármas szerzett aranyérmet.

A németországi Lähdenben megrendezett világkupa-pontszerző versenyen szintén remekül szerepelt Dobrovitzék fogata: díjhajtáson sikerült megszerezni a harmadik helyet, maratonon a holland Mark Weusthof mögött második helyen ért célba, az akadályhajtást pedig alapidőn belül fejezte be, egy verőhibával, ezzel a negyedik helyen végzett. Az összesített eredmények alapján az aranyérmet végül Dobrovitz nyerte, 18 ellenféllel szemben.

A következő megmérettetés július 17–22. között, lapzártánk után zajlik Aachenben. A világ legnagyobb nemzetközi lovasversenyeként számontartott sporteseményen összesen 9 nemzet 24 négyesfogathajtója áll rajthoz, a magyar csapatot Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József és Galabács Ferenc alkotja.

– Hat-hét igazán erős ellenféllel kell szembenéznünk, de egyéniben és csapatban is dobogós helyezésre számítunk Aachenben. A felkészülés végéhez érkeztünk, a fogatom jól működik, a fiamét pedig a tapasztalataink alapján egész évben építettük, reményeink szerint erre a versenyre összeáll – nyilatkozta lapunknak Dobrovitz József.

Az aacheni eredményekről a Vecsési Tájékoztató következő számában olvashatnak, augusztusban pedig további két viadal vár a vecsési fogathajtókra.

GA