Illegális bevezetések!

DPMV Zrt. felhívása!

Az utóbbi időben lehullott csapadékvíz mennyiségének köszönhetően az ellátási területünkön található településeken magas a talajvíz szintje. Az elmúlt időszakban több helyen is vészhelyzet alakult ki a szennyvízelvezetésben. Egyes ingatlanhasználók esetében azt tapasztaltuk, hogy az ingatlanukon megjelenő csapadékvizet/belvizet mobilszivattyúval a szennyvízcsatornába vezetik. Ennek köszönhetően a szennyvízhálózat túlterhelté válik, és havária helyzet alakul ki az átemelőknél.

Megkérjük a tisztelt ingatlanhasználókat, hogy a szennyvízcsatornába semmilyen körülmények között ne vezessék be a belvizet, talajvizet, csapadékvizet, mivel az a közüzemi szennyvízelvezetésben jelentős vészhelyzetet eredményez!

Tájékoztatásul közöljük, hogy a fenti – illegális bevezetéssel járó – tevékenység nemcsak az üzletszabályzatunkkal ellentétes, de az „közérdekű üzem működésének megzavarását” is jelenti ami, annak mértékétől függően szabálysértésnek vagy jelentősebb esetében bűncselekménynek minősül!

Felhívjuk az ingatlanhasználók figyelmét, hogy a szabálytalan talajvíz, belvíz, csapadék-vízelvezetés kapcsán azokkal szemben, akik a felhívás ellenére is megkísérlik, vagy tevőlegesen folytatják azt, társaságunk az üzletszabályzatában meghatározottak szerint fog eljárni (a megfelelő szankciók alkalmazásával), valamint indokolt esetben külön hatósági eljárást is kezdeményezünk a szabályszegőkkel szemben.

Kérjük szíves együttműködésüket a kialakult helyzet normalizálásában!

További hasznos információkat találhat az alábbi elérhetőségen keresztül.