Komposztáló edények ingyenesen átvehetők!

A tavasz beköszöntével egyre több kerti munkára számíthatnak azok, aki saját kerttel, zöld területtel rendelkeznek. Környezetkímélő és költséghatékony megoldás a zöldhulladékok komposztáló edénnyel történő hasznosítása a műanyagzsákos elszállíttatás helyett.

A zöldhulladékokat komposztálva és újrahasznosítva a termőtalaj minősége javítható, az elszállítandó hulladék mennyisége pedig csökkenthető. A komposztálóba ráadásul olyan hulladékok is belekerülhetnek – pl. megpucolt zöldségek, gyümölcsök héja, ételmaradék –, amelyek tovább csökkentik a kommunális hulladék mennyiségét. A Városgondnoknál a szakszerű és könnyen használható komposztáló edények még elérhetők ingyenesen! Ha még nem próbálta, érdemes elkezdeni most egy új komposztáló edénnyel! Ha ön már komposztál és szeretne több zöldhulladékot hasznosítani, van lehetőség egy második komposztáló edény ingyenes igénylésére is! A Városgondnok számára külön öröm, hogy az ingyenes komposztáló lehetőségével a közületek – iskolák, óvodák – már élnek, hiszen a környezettudatos nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, ráadásul a komposztálás költséghatékony megoldás a zöldterületek rendben tartására.

Az ingyenesen elérhető komposztáló edény igénylésével kapcsolatban keresse meg a Városgondnok ügyfélszolgálatát személyesen, telefonon vagy töltse le honlapról a formanyomtatványt!