Legalábbis ez derült ki a több mint ötszáz fő részvételével végzett közvélemény-kutatásból, melyet az önkormányzat rendelt meg a Hétfa Kutatóintézet és Elemző Központtól.

A felmérés során többek között azt vizsgálták, mennyire elégedettek a vecsési lakosok a polgármesteri hivatal, a képviselők és a polgármester munkájával, az elmúlt évek fejlesztéseivel, de kitértek a város hiányosságaira is.

Szlahó Csaba polgármester elmondta, minden önkormányzati ciklus végéhez közeledve felméri az önkormányzat a lakossági igényeket, hogy képet kapjanak arról, mivel elégedettek a vecsésiek, és mely területeken érzik szükségét a változásnak?

– Szerencsére úgy tűnik, hogy jó irányba haladunk, a többség elégedetett az elmúlt évek teljesítményével. Persze azokat a főbb pontokat is megismertük, amelyekben erősödnünk kell. A megkérdezettek elsősorban a közlekedéssel kapcsolatos problémákat említették, a nagysorompó kérdését, de felmerültek az ivóvízzel kapcsolatos problémák is. Fontosnak tartjuk az ilyen elemzéseket, hiszen ez arra ösztönöz, hogy még jobban figyeljünk arra, mit várnak tőlünk az emberek, milyen irányba toljuk tovább a város szekerét – mondta Szlahó Csaba polgármester a közvélemény-kutatással kapcsolatban.

Dr. Csite András, a Hétfa Kutatóintézet ügyvezetője a Williams Televíziónak elmondta, a válaszadók több mint 90 százaléka mondta azt, hogy szeret a városban élni.

– Látva más magyarországi településeket, ez meglehetősen magasnak mondható. Annak ellenére is, hogy nagy társadalmi változások történtek az elmúlt 20-30 évben Vecsésen. Az látszik, hogy aki ide költözött, és több évtizede itt él, az szereti Vecsést. Az is mindig érdekes, hogy milyen osztályzatot adnak a képviselők, a polgármester és a hivatal működésére? A válaszadók általában jó vagy kiváló értékelést adtak. Nyilvánvaló, hogy vannak olyanok is, akik elégedetlenek, de azt látjuk az eredményekből, hogy a hivatal, a képviselők és a polgármester munkája egyértelmű támogatottságra talál a vecsésiek körében – mondta Csite András, hozzátéve, az olyan településeken mint Vecsés, ahol jelentős társadalmi változások történtek az elmúlt években, az igazi kihívás, hogy a betelepülő családokból, fiatalokból a helyi közösségért tenni tudó, tenni akaró embereket és közösséget kovácsoljanak.

Vén