Farsangi szemétszedésre készülnek a környezetvédők

A Hulladékkommandó az illegális hulladék­lerakatok felderítésére és felszámolására jött létre, a környezetvédők kilenc évvel ezelőtt a Kispatak Természetvédő Egyesület szárnyai alatt kezdték el a munkát.

Hogy tevékenységük eredményes, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a várost körülvevő zöldterületek tisztasága, amely ha nem is maradéktalan – talán nem is lesz az soha, amíg ember él a környéken – nagymértékben javult az évek alatt. A társaság a kezdetek óta valamelyest átalakult, például Hepka György, Gyenis Károlyné, Széplaki Attiláné vagy Nagy Gyula már nem tagja a csapatnak, de a környezetvédő munka továbbra is töretlen – mondta Krojher Gabriella, az egyesület elnöke, hozzátéve, hogy az önkormányzat is mindig segítette, támogatta az egyesületet, amit ezúton is köszönnek.

– Egykori tagjainkkal sok mindent csináltunk együtt, nem csak szemetet szedtünk, rendszeresen részt vettünk például a Mesefesztiválon, előadásokat tartottunk Föld napja alkalmából, egyszer még egy színdarabot is eljátszottunk közösen – emlékezett vissza Krojher Gabriella.

Az egyesület az idei évet a hagyományosan farsang idején megrendezett szemétszedéssel kezdi – tudtuk meg.

– Ezt általában februárban szoktuk megrendezni, talán még március eleje is szóba jöhet. Mivel most nagyon hidegek vannak és még nem tudni, hogy milyen lesz az idő a következő hónapban, az időjárástól tesszük függővé a pontos dátumot – árulta el az egyesület elnöke, hozzátéve, hogy vélhetően a város frekventáltabb utcáit, a kertekaljai vasúti megállót vagy a nagyállomás környékét – ahol mindig több az elszórt szemét – takarítják ki az idei első alkalmon. A pontos időpont miatt érdemes lesz figyelni a Kispatak Természetvédő Egyesület Facebook-oldalát.

Az eddigi munkát köszönjük tagjainknak, támogatóinknak, mindenkinek, akik a szemétszedésen részt vettek. Idén is várjuk az önkéntesek jelentkezését, remélem, hogy 2024-ben is hatékonyak leszünk – zárta gondolatait Krojher Gabriella

V.