Újra megnyílik a jégpálya

Fotó: Facebook/Vecsés Város Iceland Jégkorcsolyapálya

December első hétvégéjétől várják a jégkorcsolyázókat a Bálint Ágnes Kulturális Központ előtti téren.

Az elszálló energiaárak miatt tavaly nem lehetett volna gazdaságosan üzemeltetni a jégpályát, ezért nem is nyitott ki a létesítmény. Ezzel szemben idén – vélhetően sokak örömére – újra várják majd a jégkorcsolyázni vágyókat a pálya üzemeltetői.

Lapzártánk idején már javában folytak az előkészületek, épült a pálya, de a december első hétvégéjére tervezett nyitásig még akadnak tennivalók – árulta el Matasdi János.

– Idejében elkezdtük a munkákat, mert december 2-án szeretnénk kinyitni. Igaz, hogy van még dolgunk, például meg kell erősítenünk a sátor tetejét, mert az erős szél megtépázta, az egyik tetőcikkelyt javítani is kell, de összességében jól állunk. A járófelületeket kialakítottuk, a pálya alatti terület ki lett egyenlítve, ezáltal jobb lesz a jég hűtése is, a hűtőgépet is megjavíttattuk, így összességében egy stabil és jó minőségű jéggel várjuk majd a korcsolyázókat. Minden adott ahhoz, hogy egy jó szezont produkáljunk – avatott be az előkészületek részleteibe Matasdi János.

A jégpálya üzemeltetője azt is elárulta, sokat köszönhetnek Szlahó Csaba polgármesternek, mert a közbenjárásával sok mindent lényegesen gördülékenyebben tudtak elintézni.

– Rengeteg mindenben segített, hogy ez a jégpálya megvalósuljon és időben meg tudjuk nyitni – hangsúlyozta Matasdi János.

A korábban megszokott szolgáltatásokban nem lesz változás – tudtuk meg –,
a korcsolyabérlés és a korcsolyaélezés ugyanúgy biztosított, mint az előző években. Idén is lesz büfé a megszokott minőségű forralt borral, forró csokival, palacsintával és süteményekkel. Az üzemeltető gárdában nem volt személyi változás, ugyanaz a segítőkész, vidám, bohókás csapat várja majd a korcsolyázókat, mint az elmúlt években.

– Idén is arra törekszünk, hogy jó minőségű szolgáltatást adjunk az idelátogatóknak. Ez a jégpályára és a kapcsolódó szolgáltatásokra egyaránt igaz. Sokan voltak például, akik csak azért jöttek el, hogy igyanak egy finom forralt bort vagy forró csokit és közben nézzék a korcsolyázókat vagy beszélgessenek egy jót az ismerőseikkel. Rájuk is gondolunk idén, ezért finom italokkal és ételekkel készülünk.

Matasdi János elmondta, idén is szeretnék folytatni a korcsolyaoktatást, az elmúlt évekhez hasonlóan profi műkorcsolyázó hölgyek tartják majd az órákat.

– Két éves kortól 102 éves korig vállaljuk a korcsolyázni még nem tudók felkészítését – tette hozzá nevetve.

Az önkormányzat hétköznapokon tanítási időben ingyenesen biztosítja a vecsési diákok számára a jégpálya használatát, ezért várják az iskolás csoportokat is. Lesznek szórakoztató programok és játékos vetélkedők, korábban ezek az alkalmak is népszerűek voltak a gyerekek körében. A Mindenki Karácsonya városi ünnepségen nem kell fizetni a pálya használatáért, erre az alkalomra finom káposztás ételekkel és túró gombóccal is készülnek a közönségnek.

Az árakkal kapcsolatban megtudtuk, a megnövekedett költségek miatt emelni kellett, de még így is a vecsési jégpálya jegyárai lesznek a legolcsóbbak a környéken. A napijegy valóban nyitástól zárásig, egész napra érvényes, és többszöri belépésre jogosít, így az sem probléma, ha valakit egyéb teendői egy kis időre elszólítják a korcsolyázástól, mert a nap folyamán később bármikor visszatérhet.

A jégpálya szenteste kivételével minden nap, azaz karácsonykor, szilveszterkor és újév napján is várja a korcsolyázókat. Friss információkért keressék a Vecsés Város Iceland Jégkorcsolyapálya oldalát a Facebookon.

varga