A Vecsési Tájékoztató szeptemberi lapszámában írtunk arról, hogy elkezdődött az új szabadidőpark építése a Halmi téren. A város új közösségi tere a kisebbeknek és a nagyobbaknak egyaránt biztosít majd kikapcsolódási lehetőséget. A kézilabdacsarnok melletti közterület fejlesztéséről Czibolya Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője nyilatkozott a Williams TV-nek.

A kivitelezéssel kapcsolatban elmondta, hogy a több mint 2000 négyzetméteres területet három részre osztották, nagyjából 900 négyzetméteren épül egy modern játszótér korszerű játékokkal, ütésálló burkolatokkal és a tűző naptól védő napvitorlákkal.

Szintén 900 négyzetmétert foglal el az okospaddal, wifivel, játékasztalokkal, pihenőpadokkal és mobil wc-vel ellátott pihenőpark.

A terület harmadik részén egy 130 négyzetméteres fitneszparkot alakítanak ki, ahol saját testsúlyos edzőgyakorlatok elvégzésére lesz lehetőség.

Czibolya Zoltán elmondta, hogy a közel 170 millió forint értékű beruházás munkálatai jól haladnak, de a kivitelezést lassíthatja a rossz időjárás. A szabadidőparkot december elején adhatják át.

N.