Vecsés Város Önkormányzata az állatvédelmi törvény előírása alapján a városban tartott kutyák eb­összeírását végzi november 30-áig. Az ebösszeírás kötelezően ellátandó feladat, a város vezetésének nem célja ebadó bevezetése a településen!

Az összeírás a városban tartott kutyák adatainak, valamint tulajdonosaik, illetve tartóik elérhetőségének nyilvántartása, a veszettség elleni védekezés, az állatok tulajdonosai, tartói és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint állatvédelmi feladatok ellátása érdekében történik.

Az önkormányzat törvényben előírt feladata a beérkezett adatok összevetése a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által vezetett ebnyilvántartásban szereplő adatokkal, és az eltérések jelzése a NÉBIH-nek.

Az ebösszeírás kötelezően ellátandó feladat, a város vezetésének nem célja ebadó bevezetése a településen!

Az adatszolgáltatás teljesíthető a hivatal honlapján online, elektronikus formában: https://eb.vecses.hu/, valamint a Polgármesteri Hivatal Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztályán ügyfélfogadási időben (Szent István tér 1.; hétfő: 12:30-16:00, szerda: 8:00-12:00 és 12:30-18:00, csütörtök: 8:00-12:00), illetve az önkormányzat honlapjáról (www.vecses.hu) letölthető adatlap kitöltésével és beküldésével (2220 Vecsés, Szent István tér 1.).

Az ebösszeírás során az ebtu­laj­do­nosok és -tartók számára az adatszolgáltatás kötelező, aki azt nem teljesíti, 30 000 Ft összegű állatvédelmi bírsággal sújtható. A korábbi ebösszeírások során már bejelentett kutyákról is kell adatszolgáltatást teljesíteni, abban az esetben is, ha az adatokban nem történt változás.

Az ebösszeírással kapcsolatos dokumentumok és további információk megtalálhatók a www.vecses.hu oldalon!

Vecsés Város Önkormányzata