Újdonsággal bővült a Vecsési Ipartestület elérhető szolgáltatásainak köre: a vállalkozók már a vecsési irodában is regisztrálhatnak a Széchenyi-kártya programra.

Februártól Vecsésen is elérhetők az állami támogatással kínált Széchenyi-kártya program legkedvezőbb, fix 5 százalék nettó éves kamatozású hitelei vállalkozók számára. A helyi és a környékbeli vállalkozásoknak könnyebbséget jelenthet, hogy már nem kell a fővárosig utazniuk az ügyintézés miatt, a hitelkérelmek a Vecsési Ipartestület vállalkozásfejlesztési irodájában is benyújthatók. A Széchenyi kártya programot a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. koordinálja, a Vecsési Ipartestület a Pest Megyei Iparkamara által került be a hiteltermékeket regisztráló irodák közé – tudtuk meg Végerné Skribek Évától, a szervezet ügyvezetőjétől.

– Úgy is fogalmazhatunk, hogy a Vecsési Ipartestület vállalkozásfejlesztési irodája lett az első lépcsője az ügyintézésnek. A mi feladatunk, hogy elvégezzük a vállalkozások előszűrését, ezáltal az adminisztráció jelentős részét átvesszük a bankoktól – mondta Végerné.

Az Ipartestület ügyvezetője kiemelte, az államilag kamattámogatott hiteleket rendkívül kedvező kamatozással lehet felvenni. A vállalkozók számára több rendkívül hasznos konstrukció érhető el, többek között folyószámlahitel, a vállalkozás működéséhez kapcsolódó kiadások fedezésére fordítható hitel, továbbá beruházási- és agrárhitelek is szerepelnek a programban.

– Azoknak a vállalkozóknak, akik fontolgatják a hitel felvételét, célszerű egy telefonos időpontegyeztetést követően eljönni a Vecsési Ipartestület irodájába, ahol átbeszélhetjük, hogy pontosan mit szeretnének és milyen lehetőségek állnak rendelkezésre. Irodánkban lehetőség van a hitelkonstrukció kiválasztására, valamint azt a pénzintézetet is kiválaszthatják, ahol az ügyletet szeretnék lebonyolítani. A vállalkozókra természetesen ebben az esetben is vonatkoznak a hitelfelvétel szabályai. Alapvető elvárás például, hogy a munkaviszonyok rendezettek legyenek, valamint a vállalkozás ne legyen veszteséges – hangsúlyozta Végerné, hozzátéve, hogy a regisztrációt követően a bank átveszi az irodától a hitelügyintézést és a hitelszerződést is a bankkal kötik meg a vállalkozók.

Végerné Skribek Éva a Széchenyi-kártya program előnyei közül kiemelte, hogy a felvett hitel kamatozása fix 5 százalék, ami a legkedvezőbb az elérhető hitelek között. Az alacsony kamatot állami támogatás biztosítja, így az még akkor sem változik, ha a bankok kamatai emelkednek.

Az ügyintézéssel kapcsolatban további információt kérhetnek a 06-30/311-9480 telefonszámon.

VN