Az idei év első ülését január 31-én tartotta a város képviselő-testülete. Az ülés Szlahó Csaba polgármester beszámolójával kezdődött, melyben kiemelte, hogy a Damjanich utcai bölcsőde kivitelezésére, a pályázaton elnyert összegen felül, újabb támogatást kapott az önkormányzat.

Az utolsó pillanatban, december 15-én született meg a döntés, mely szerint önkormányzatunk a korábban elnyert pályázati forráson felül további 210 millió forint támogatás kapott a bölcsőde megépítésére. Ezzel az összeggel a beruházásra fordítandó önkormányzati önrészt, amely mintegy 240 millió forint, tudjuk jelentős mértékben csökkenteni – hangsúlyozta a polgármester. Szlahó Csaba kiemelte továbbá, hogy a fenntartható városfejlesztési stratégia keretében megrendelt tervek kifizetésére fordítható támogatást is kapott a város. Erre a célra több mint 57 millió forintot nyert az önkormányzat egy pályázaton. Beszámolójában kitért továbbá a két állami beruházás, a kézilabda munkacsarnok és a tanuszoda építkezéseire is. Értesülései szerint mindkét épület elkészülhet májusra, ekkor az átadás is megtörténik, reményei szerint nyár elején birtokba veheti a város a két sportlétesítményt.

Januártól új vezetője lett a Vecsési Rendőrőrsnek, a váltás oka, hogy a korábbi vezetőt, Körmöndi Bernadettet áthelyezték Gyömrőre – derült ki. A helyére Tóth Zoltán rendőr őrnagy került, aki megbízott őrsparancsnokként látja el feladatait a Vecsési Rendőrőrsön.

Január 13-án a sportcélú támogatásokkal kapcsolatban egyeztetett Szlahó Csaba a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség vezetőivel. Mint kiderült, anyagi támogatásra számíthat a Vecsési FC, melynek köszönhetően további fejleszthetéseket hajthatnak végre a Sándor tanya helyén felépült sportkomplexumon.

A Budapest Airport Zrt. illetékeseivel online értekezleten majd személyesen is tárgyalt a polgármester. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője anyagi támogatást ajánlott fel a városnak, melyet egyebek között a Gras­salkovich iskola nyílászáróinak további korszerűsítésére, illetve városi rendezvényekre fordíthat az önkormányzat.

Intézményvezetőt választottak

A Semmelweis Bölcsőde intézményvezetői állására benyújtott pályázatokról döntött a képviselő-testület. A képviselők egyhangúlag támogatták a korábbi vezető, Káldy Györgyné ismételt kinevezését. Az intézményvezető teljesítményével elégedett a városvezetés, a régi-új vezető munkássága hozzájárul, hogy a vecsési gyerekek minél jobb körülmények között nevelkedjenek.

A testületi ülésen az óvodák és a bölcsődék nyári bezárásának időpontjáról is döntés született. A Vecsési Mosolyország Óvoda és a Bálint Ágnes Óvoda június 26-ától július 21-éig, a Vecsési Falusi Nemzetiségi Óvoda és a Vecsési Tündérkert Óvoda július 24-étől augusztus 18-áig zár be. A Semmelweis Bölcsőde nyári bezárása június 26-ától július 21-éig tart, a Tipegők Bölcsőde pedig július 17. és augusztus 11. között lesz zárva.

VN