Hivatalos információ híján csak azt tudjuk leírni, amit a kerítésen innen látni lehet.

Tanuszoda a Lanyiban

A vecsési tanuszoda alapkövét 2021. november 3-án tették le a Lanyiban, a Halmi téri kézilabda munkacsarnok ünnepélyes alapkőletételére pedig egy héttel később, november 23-án került sor. A beruházó mindkét esetben az állam, a két sportlétesítmény a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósul meg, a BMSK Zrt. beruházásában. Információink szerint az 1300 négyzetméter területű tanuszoda üzemeltetési költségeit is az állam finanszírozza. Rezsiválság idején ez mindenképpen jó hír, hiszen így nem a városnak kell kiszorítania például az üzemeletetéshez felhasznált energia árát, amely éves szinten jelentős terhet róna a helyi költségvetésre.

 

Kézilabda munkacsarnok a Halmi téren
A csarnok látképe a Halmi utca felől

Ugyan állami beruházásokról van szó, de az önkormányzatnak is a „zsebébe” kellett nyúlnia a megvalósítás miatt. Vecsés a telkeket adta az építkezésekhez, és a létesítmények környezetét is fejleszti saját költségvetésből. Parkolókat és járdákat is kell építeni, a Halmi téren pedig az elbontott régi játszótér helyett ígértek egy újat, továbbá egy pihenőpark kialakítása is szerepel az önkormányzat tervei között.

Az alapkőletételt kísérő ünnepségen elhangzott, hogy a tanuszoda idén tavaszra készülhet el, a kézilabda munkacsarnok befejezését pedig már tavaly év végére tervezték, de az építkezést elnézve erre még várni kell. Hogy mennyit, illetve, hogy pontosan milyen ütemben haladnak az építkezésekkel, azt nem tudjuk, mert – bár többször is megpróbáltuk – a kivitelezőt és a beruházót nem tudtuk szóra bírni egy év alatt, ezért hivatalos információt sem tudunk közölni olvasóinkkal. Értesüléseink szerint tavasszal befejeződhetnek a munkálatok a Lanyiban, a Halmi téri építkezést elnézve úgy gondoljuk, a kézilabda munkacsarnok átadását sem várhatjuk korábbra.

varga