Több mint száz gyermek karácsonyát tették szebbé a vecsési angyalok

Negyedik alkalommal rendezték meg a Vecsési Angyal Napot, melyen 104 gyermek karácsonyi kívánságát váltották valóra segítő szándékú magánszemélyek, vállalkozók és szervezetek.

Több hónapos szervezőmunka előzte meg a december 17-én megtartott jótékonysági eseményt, melyet negyedszer szervezett meg Kortye Katalin. Az Angyal Nap lényege, hogy egyetlen vecsési gyermek se maradjon ajándék nélkül, ezért az intézmények által javasolt gyerekek egy adott értékhatár keretei között – legutóbb ez tízezer forint volt – kérhetnek ajándékot az „angyaloktól”. A kéréseket képeslapokon juttatják el azokhoz a magánszemélyekhez, cégekhez, akik korábban jelezték, hogy szeretnének részt venni a programban.

Kortye Katalin főszervező (középen) és az Angyal Nap kiemelt támogatói: a rendőrség részéről Pap Tatjána c. r. százados és Körmöndi Bernadett őrsparancsnok, Szűcs Lajos ogy. képviselő, az önkormányzat képviseletében Szlahó Csaba és Frühwirthné Halász Melinda

Kortye Katalin elmondta, a jótékonysági program elsősorban az óvodás és a kisiskolás korú gyerekeknek szól, de ha van kisebb vagy nagyobb testvér a családban, akkor természetesen ők is kapnak ajándékot. Katalin azt is elárult, hogy a megajándékozottak száma évről évre növekszik. Az első Vecsési Angyal Napon hatvanan kaptak ajándékot, a következő évben nyolcvanan, harmadik alkalommal kilencvenheten, legutóbb pedig száznégy gyermeket ajándékoztak meg a rendezvényen. Ezzel együtt az ajándékozók is egyre többen vannak – tudtuk meg –, ők túlnyomórészt vecsésiek, de a legutóbbi rendezvényre már Németországból is érkezett ajándék, de voltak ócsai, péceli és budapesti jelentkezők is. Angyalka lehet bárki, de a megajándékozott gyerekek egytől egyig helyiek.

Angyalok gyűrűjében a legidősebb ajándékozó, a 90 éves Kortye Vilmos

A negyedik Angyal Napon két születésnapost is felköszöntöttek, Kortye Vilmos pedig zenés produkcióval szórakoztatta a megjelent gyerekeket. A rendezvény egyik legmeghatóbb pillanata volt, amikor a legidősebb résztvevő megajándékozta a legifjabbat. Nevezetesen a legidősebb, 90 éves Kortye Vilmos a mindössze másfél éves kisfiúnak, Koppánynak adott át ajándékcsomagot.

Ez a rendezvény sem jöhetett volna létre összefogás nélkül – hangsúlyozta a főszervező – az esemény szervezésében és lebonyolításában egyaránt sokan segítették Katalin munkáját.

Nagy volt az öröm, mikor beteljesült egy kívánság

– Szeretnék köszönetet mondani Vecsés Város Önkormányzatának, polgármester úrnak és alpolgármester asszonynak, a képviselő-testületnek, Szűcs Lajos országgyűlési képviselőnek, a Monori Rendőrkapitányságnak és a Vecsési Rendőrsnek, a Gábriel cukrászdának és Jegenyei Istvánnak a finom süteményekért. Továbbá a Vecsési Boxklubnak, akik a rendezvény koordinálásában segítettek, a Gondozási Központ klubtagjainak, akik minden gyermeknek saját kezűleg írtak egy-egy szép üzenetet, a Platz bisztrónak a pizzák felajánlásáért, a helyi vállalkozók körének, akik játékokat és könyveket hoztak a gyerekeknek, valamint Vittmann Györgyinek, Stiller Rolandnak és családjának, Varga Csabának, akik csokikból és üdítőkből álló csomagokat állítottak össze a gyerekeknek.

Kortye Katalin elárulta, a gyermekek arcáról tükröződő öröm a szervezőmunka minden nehézségéért kárpótolja őt és minden segítőjét, ezért biztos benne, hogy idén decemberben is megrendezik a Vecsési Angyal Napot.

N.