Háromszáznál is többen voltak a város bálján

Megtöltötték a vendégek a kulturális központ színháztermét

Január 14-én, szombaton rendezték meg Vecsés Város Bálját. Az évindító rendezvény osztatlan sikert aratott, a bálozók hajnali háromig mulattak a Bálint Ágnes Kulturális Központban.

Mai szóhasználattal élve ki­max­oltuk a rendezvényt. Nagyon sokan voltunk, az összes jegy elkelt, és úgy láttuk, hogy mindenki nagyon jól érezte magát, a mulatozás egészen hajnalig tartott – összegezte röviden a bállal kapcsolatos gondolatait Skribekné Komár Ágnes, az esemény egyik szervezője.

A vendégeket 19 órától várták a Bálint Ágnes Kulturális Központban. A helyszín az alkalomhoz illő szép díszbe öltözött erre az estére, az esemény népszerűségét pedig jól mutatja, hogy a színháztermet teljesen megtöltötték a bálozók.

– Négy nap alatt elkelt az összes jegy, ebből is látszott, hogy a vecsésiek nagyon várták már a bált. Többen voltak, akik a rendezvény előtti napokban szerettek volna belépőt venni, olyan érdeklődő is akadt, aki egymaga elvitt volna 60 jegyet. Ezeket a kéréseket pár nappal a bál előtt sajnos már nem tudjuk teljesíteni, ezért érdemes a meghirdetést követően minél hamarabb megvásárolni a belépőket – mondta ifj. Kortye Vilmos szervező a bált övező érdeklődéssel kapcsolatban. A korosztályt tekintve vegyes volt a társaság összetétele, a színes forgatagban húszévestől hetvenig láthattunk mulatozó embereket. Kortye Vilmos és Skribekné Komár Ágnes három éve szervezi a bált, ezalatt azt tapasztalták, hogy egyre több fiatal érdeklődik a rendezvény iránt.

Vecsés Város Bálját idén is Szlahó Csaba polgármester és Szűcs Lajos országgyűlési képviselő nyitotta meg. Az esemény sztárvendége Kökény Attila énekes volt, a talpalávalót pedig a Black Velvet Partyzenekar szolgáltatta egészen hajnalig. Most is volt tombolasorsolás, ahol értékes nyereményeket nyerhettek a szerencsésebbek. Az ételeket idén is a Platz Bisztró csapata készítette és szolgálta fel. A vacsora után – voltak, akik már közben is – pedig a kulturális központ aulájában táncolhattak a vendégek.

A szervezők elárulták, a belépőjegyek dupláját is értékesíthettek volna, de a kulturális központ befogadóképessége ezt nem tette lehetővé. Abban egyetértettek, hogy a helyszínt kinőtték, de azt még nem tudni, hogy mi lesz jövőre, keresnek új helyszínt, vagy maradnak a BÁKK-ban?

–  Felmerült bennünk, hogy nagyobb helyszínre költöztetjük a rendezvényt, de ez egyelőre csak felvetés, pontos elképzelésünk még nincs az új helyszínt illetően. Az biztos, hogy a város bálját jövőre is megtartjuk, Vecsés közigazgatási határain belül – mondta Kortye Vilmos.

A bál hangulatával kapcsolatban csak annyit jegyeznénk meg, bár a mulatozás egészen hajnalig tartott, az a néhány óra olyan gyorsan elrepült, mintha csak egy pillanat lett volna. Várjuk a jövő évi folytatást.

Vén, fotó: Digilab/Agárdi Gábor