Ismét átalakuló csapattal, de nagy tervekkel vág neki a szezonnak a Vecsési FC

A tavalyi szezont remek tavaszi szereplésének köszönhetően a harmadik helyen zárta a Vecsési FC labdarúgócsapata. A mostani idényre ismét átalakult kicsit az együttes, de Vincze Gábor vezető­edző, ahogy azt tőle megszokhattuk, a dobogóra várja csapatát.

Érkezett hét-nyolc új játékos, miközben távozott öt labdarúgó. Meghatározó volt közülük Sándor Norbert és Rása Gergő, de rajtuk kívül a teljes kezdőcsapat egyben maradt, és akiket igazoltunk, azokkal erősebb lett a keret – foglalta össze a nyári játékosmozgást a korábbi válogatott labdarúgó.

Tisztában van vele, ez valahol veszélyes is lehet, hiszen a vezetőség és maguk a játékosok is komolyabb elvárásokkal mennek neki a szezonnak, és alapelvárás lehet, hogy dobogón kell végezniük.

– Legbelül nekem is ez az elvárásom mindig, én ilyen edző vagyok, aki minden meccset meg akar nyerni. Akiket én szerettem volna leigazolni, azokat sikerült, a legtöbbjüket ismerem is, tisztába vagyok a képességükkel. De volt 1-2 játékos, aki beesett, ő keresett meg minket, ez korábban nem volt jellemző. Ráadásul meghatározó játékosokról beszélünk – mondta Vincze.

De vajon ebben mekkora az ő szerepe, illetve a Vecsés évek óta tartó remek szereplése? Véleménye szerint elsősorban a társaság meghatározó, ha egy játékos máshol jót mond a klubról, az edzőről, az egy pozitív döntés lehet, ugyanakkor meghatározó a fölrajzi kérdés, illetve valakinek mennyire fér meg a labdarúgás a munka mellett. Volt olyan játékos, aki nagyon szeretett volna itt játszani, de egyszerűen nem fért bele neki, hogy Veresegyházáról Vecsésre járjon edzésre.

– Nem úgy megyünk neki, hogy mindenképp meg kell nyerni a bajnokságot, de ha mégis úgy alakul, akkor a vezetőség dönt a folytatásról. A Vecséstől mindig tartanak, van egy jó játékos állománya, ami minden évben változik, mégis jó. Ez tavaly is így volt, csak ősszel nem volt szerencsénk, nem tudtuk megmutatni, mit tudunk. Ha akkor is úgy jöttek volna az eredmények, mint tavasszal, ott lettünk volna az élen. Erre jó bizonyíték, hogy az első helyen végzett Gödöllőt kétszer is megvertük, a második Dunaharasztival pedig két döntetlent játszottunk” – összegzett Vincze Gábor.

Elsöprő győzelemmel kezdett a Vecsési FC

Lemosta ellenfelét a pályáról a Vecsési FC a Pest megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság nyitófordulójában. A vecsésiek a Vác VLSE vendégeként léptek pályára és már az 5. percben előnyhöz jutottak Horváth László Dávid révén. A második gólra a 27. percig kellett várni, ekkor Fekete Róbert vette be a váci kaput. Ettől kezdve nem volt megállás, egymást követték a gólok: a 33. percben Horváth László Dávid növelte három gólosra a vecsési előnyt, majd a 37. percben Fekete Róbert is megszerezte második, csapata negyedik találatát. Az ötödik vecsési gólt Földi Máté szerezte a 44. percben. A második félidőben már visszább vett a Vecsés, de újabb két gólra még így is jók voltak a fiúk. A 75. percben Györe Krisztián révén már hat góllal vezetett csapatunk, Horváth László Dávid 84. percben szerzett találatával beállította a 7-0-ás végeredményt. Ezzel a találattal Horváth mesterhármast ért el.

Vác VLSE–Vecsési FC 0-7 (0-5),
gólszerzők: Horváth (5.), Fekete (27.), Horváth (33.), Fekete (37.), Földi (44.), Györe (75.), Horváth (84.).

A Vecsési FC soron következő mérkőzései:

Augusztus 27., 17 óra: Vecsési FC–Fémalk Dunavarsány,

Szeptember 3., 16 óra 30: Nagykáta SE–Vecsési FC,

Szeptember 10., 16 óra 30: Vecsési FC–Lasselsberger-Pereg SE,

Szeptember 17., 16 óra: UFC Gyömrő–Vecsési FC,

Szeptember 24. 16 óra: Dunaharaszti MTK–Vecsési FC.

Sz. Gy.