A vecsési Geocor Építőipari Kft. támogatásban részesült az Európai Unió és Magyarország Kormánya által. A pályázati forrásból megvalósuló beruházás keretein belül megtörténik a cég új telephelyének infrastrukturális fejlesztése, továbbá eszközbeszerzésre és a dolgozók képzésére is sor kerül – jelentette be ifj. Brindzik László cégvezető a beruházás március 29-ei sajtótájékoztatóján.

Ifjabb és idősebb Brindzik László, a Geocor Építőipari Kft. alapítói

A vecsési családi tulajdonban lévő Geocor Építőipari Kft. elődje a Geocor Bt. 1998-ban alakult. Az apa és fia, azaz Brindzik László és ifj. Brindzik László által alapított vállalkozás a kezdetekkor a katódos korrózióvédelem iparágban tevékenykedett, de a 2000-es évek közepén végbement profilváltást követően napjainkban már elsősorban a mélyépítésre és a nagy teherbírású utak építésére szakosodott cégek között jegyzik. A Geocor – gépparkját és telephelyét érintő rendszeres fejlesztéseknek köszönhetően – dinamikusan fejlődik, a mostani korszerűsítéssel pedig még eredményesebbé válhat a cég működése.

– Először bérelt telephelyünk volt Vecsésen, az Ady Endre utcai 275 négyzetméteres csarnokunkat 2016-ban építettük fel. Ezt az épületet azóta kinőttük, ezért önerőből vásároltunk egy új telket a Tengely utcában, ahol az elnyert támogatásnak köszönhetően egy új, magasabb minőségű és energiahatéko­nyan üzemeltethető csarnokot tudunk építeni. Az 1000 négyzetméteres létesítmény acél vázszerkezetre épül, hőszigetelt szendvicspanel szerkezettel. Az épület hűtését és fűtését hőszivattyú, az energiaellátást napelemes rendszer biztosítja. A csarnok építése és az energetikai fejlesztés is a pályázaton elnyert támogatás segítségével valósul meg – tájékoztatott ifj. Brindzik László a beruházás részleteiről.

Első lépésben az épület sarokpontjait tűzték ki

A cégvezető hozzátette, az elnyert pályázati forrás segítségével a cég munkatársainak szakképzésére is lehetőség nyílik, ennek keretében nyelvoktatást, számítógép-kezelői tanfolyamot és cégen belüli kommunikációs kurzust indítanak. Emellett gépparkjukat is bővítették négy körforgó markolóval.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretein belül a Pénzügyminisztérium, mint támogató által meghirdetett GINOP Plusz-1.2.1-21 „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázaton elnyert feltételesen vissza nem térítendő támogatás összege 154 052 114 forint. A fejlesztés maximális elszámolható összköltsége 280 094 752 forint.

A csarnok kivitelezése március 29-én elkezdődött, a beruházást jövő év végéig kell befejezni a pályázat szerint, de ifj. Brindzik László elmondta, arra törekednek, hogy még ebben az évben elkészüljön a Tengely utcai új csarnok.

VN