Önkénteseket várnak a szemétszedő akciókra

Április végén és májusban is tehetünk a tisztább környezetért.

Legutóbb farsangkor szervezett szemétszedő akciót a Kispatak Természetvédő Egyesület és Hulladékkom man dó. Krojher Gabriella, az egyesület elnöke elmondta, a zord időjárás ellenére is sikerült megtisztítani az eldobott hulladéktól a Tompa utcát, a kertekaljai vasúti megálló környékét és a Budai Nagy Antal utcánál a patak partját.

Március 23-án a Petőfi iskolának segített az egyesület egy kipusztult fa pótlásában. A diákokkal közösen egy lucfenyőt ültettek el, továbbá két madárodút is elhelyeztek az iskola kertjénél. Krojher Gabriellától megtudtuk, hogy a Petőfi iskola a közelmúltban kapta meg az ökoiskola minősítést.

Április elején a Vecsési Madárles csoporttal közösen helyezett el négy madárodút az egyesület. Az odúkba szalakótákat várnak, a költésükhöz biztonságos környezetet nyújtanak az új „madárotthonok”. Felajánlásból további öt madárodút kapott az egyesület, ezeket a patak környékén szeretnék majd elhelyezni. Április 22-én lezárult az egyesület rajzpályázata. A leadott pályamunkákra a www.facebook. com/hulladekkommandovecses oldalon bárki szavazhat április 25. és május 1. között. A legtöbb szavazatot szerző rajzok alkotói értékes díjban részesülnek.

Krojher Gabriella elmondta, a Föld napja alkalmából meghirdetett szemétszedő akciót idén április 30-án tartják meg. Ezen az alkalmon a pataknál és a környező területeken gyűjtik majd az eldobált hulladékokat. Az önkénteseket reggel 9 órakor várják a kőhídnál. A következő nagyobb szemétgyűjtő akciót a Szeretethíd önkéntes napok keretében rendezik meg május 16. és 22. között. Hétköznapokon iskolai csoportokkal gyűjtik majd a szemetet, a lakossági szemétszedés május 21-én, szombaton lesz. Az önkénteseket 9 órakor várják az Epresben. A résztvevők ajándékot is kapnak. Krojher Gabriella hozzátette, szívesen látják azokat a diákokat is, akik az előírt 50 órás közösségi szolgálatot szeretnék teljesíteni.

Vén