Az ökölvívó Szűcs Szabina nyolcadik magyar bajnoki címét nyerte

A Vecsés Bokszklub versenyzői nagyon szép eredményekkel zárták az október végén Eger­ben megrendezett két­napos ökölvívó versenyt, és a novemberi serdülő és junior OB-n, valamint a felnőtt női OB-n is remekeltek.

Az egri versenyen Nyögéri Sári egy nagyon kemény elődöntő után a fináléban két menet alatt felőrölte lengyel ellenfelét, így arannyal térhetett haza. Mellette Drobilits Adrienn is aranyérmes lett, a döntőben taktikus ökölvívással megmutatta, hogy 52 kg-ban is megállja a helyét a legjobbak között.

Kruppai Norbert is gyorsan a döntőbe jutott, ott azonban hiába harcolt a végsőkig, rutinosabb ellenfele diadalmaskodott.

Amint arról a sportklub Facebook-oldalán részletesen beszámoltak, Hajdú István is a fináléba jutott, ahol Szili Donáttal, korosztálya és súlycsoportja egy igen meghatározó versenyzőjével csapott össze. Bár győzedelmeskedni nem sikerült, hatalmas iramban dolgozott végig, így alaposan megnehezítette ellenfele dolgát.

A serdülő és junior ob-t két arany, egy ezüst és két bronzéremmel zárta a vecsési küldöttség. A serdülőknél Hajdú István nem bírt a sokkal rutinosabb ellenfelével, így idő előtt vége lett a mérkőzésének. Másik kezdő serdülő versenyzőnk, Kruppai Norbert a rutinos Eb bronzérmes Mailáth András ellen lépett ringbe, és nagy csatában maradt alul.

U12-es korcsoportban Egri Zsombor megosztott pontozással nyert a döntőben, míg Drobilits Adrienn az 50 kg-osok versenyében egyhangú pontozással győzött Bakk Eszter ellen, és lett magyar bajnok. Nyögéri Sára ezúttal 3:2-es pontozással alulmaradt a döntőben, így ezüstéremmel zárta az ob-t.

A felnőtt női ob-n Szűcs Szabina aranyérmes lett, miután a harmadik menetben döntő fölénnyel győzött! A legeredményesebb vecsési versenyző nyolcadik alkalommal lett bajnok, emellett a bajnokság legjobb ökölvívója különdíját is megkapta! Horog Tímea nagy csatára kényszerítette a többszörös Eb- és vb-résztvevő Nagy Biankát, végül bronzéremmel zárta az ob-t.

Sz. Gy.