Felújították a vasúti felüljárót

Fotó: Csomor Ádám

Szeptember 18. óta ismét használhatják a gyalogosok a Virág utcát és a Rudolf közt összekötő, Vashíd néven ismert vasúti felüljárót.

Az átjáró rekonstrukciója a 100a vasútvonal Vecsés–Üllő–Monor közötti szakasz felújításának részeként valósult meg, a munkálatok tavasszal kezdődtek a felüljáró középső vízszintes elemének ledaruzásával. Ezt az elemet teljesen felújították. Ezt követően elkészítették az átjáró új járófelületét, majd a leesés elleni védelmet nyújtó új hálós korlátot alakították ki az erre vonatkozó szabvány követelményei szerint. Megtörtént továbbá az acélszerkezet cseréje, javítása és festése, továbbá új, acélszerkezetű lépcsőfokokat készítettek, melyek csúszásmentesítését speciális műanyagbevonattal oldották meg. A kivitelezést a Kútház Építőipari Kft. végezte.

A felújítást követően sokan hiányolták – jogosan – a kerékpárok átvezetését segítő sín kialakítását. A kivitelező természetesen erről sem feledkezett meg, a vasúttársaság tájékoztatása szerint ezt az elemet október közepén helyezték el a felüljárón.

VT info