Mutatjuk, ki nyerte az előválasztást Pest megye 7-es választókerületében

Szeptember 28-án este 8 óra után ért véget az ellenzéki előválasztás első fordulója.

A 106 egyéni választókerületben leadott szavazatokat szerda reggel óta számolják, az eredmények egyelőre hiányosak, több választókerületben is tart még az összesítés. A közzétett adatok szerint több mint 600 ezren vettek részt az előválasztás első fordulóján.

Érkeznek a szavazók a vecsési előválasztási sátorhoz

A Pest megyei 7-es számú választókerületében – ide tartozik Vecsés is – két jelölt, Farag Alexandra és Fricsovszky-Tóth Péter közül választhattak a szavazók. Utóbbi jelölt gyűjtötte be a több szavazatot, így a 7. választókerületben minden bizonnyal Fricsovszky-Tóth Péter lehet majd az ellenzéki pártok közös jelöltje a jövő évi országgyűlési választáson.

Eredmény:

Fricsovszky-Tóth Péter (Jobbik): 4320 szavazat (63,50%)

Farag Alexandra (Momentum): 2483 szavazat (36,50%)

A miniszterelnök-jelöltekre leadott szavazatok számlálása folyamatban van, az eddigi eredmények alapján Dobrev Klára a szavazatok 34,16 százalékát gyűjtötte be, Karácsony Gergely 28,56 százalékkal a második helyen áll, Márki-Zay Péter 21,18 százalékkal a harmadik, őt követi Jakab Péter 12,43 százalékkal, Fekete-Győr András pedig az eddig megszámolt szavazatok 3,68 százalékával mindössze az ötödik helyen áll.

varga, fotó: Csomor Ádám