Általános iskola és gimnázium felnőtteknek

A Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Felnőttek Gimnáziuma, Általános Iskolája azokat a nem tanköteles 16 éves vagy idősebb polgárokat várja, akik nem végezték el az általános iskolát, vagy a középiskolát, és érettségit szeretnének.

Az 1946-ban alapított iskola négy évfolyamos gimnázium, amely 2020. szeptember 1-jével általános iskolai tagozattal is bővült. Mivel állami iskola, tandíj nincs. Az intézmény 560 gimnáziumi és 60 általános iskolai tanulót vehet föl.

Az iskolában sajátos oktatás folyik, mely a távoktatás, az esti és a nappali keveréke. Két tagozatra lehet jelentkezni: az „A” tagozaton kedden és szerdán 16 óra 30-tól 21 óráig tartják a tanórákat, a „B” tagozaton pedig szombaton reggel 8 órától 18 óráig tartanak az órák. Csütörtökön és pénteken 16 órától 21 óráig egyéni konzultációs órák vannak. Az általános iskolásokat hétköznap az „A” tagozat idején fogadják. Az órákon való részvétel nem kötelező, de ajánlott. Jelenléti ívet vezetnek.

Minden héten segédanyagot küldenek digitális módon, így azok is követni tudják az oktatást, akik nem tudnak jelen lenni az órákon. E-könyvtárt működtetnek, melyhez az iskola valamennyi tanulója hozzáférhet. Félévente legalább két alkalommal mód van digitális úton beküldendő feladat elkészítésére. Ezeknek a feladatoknak az elvégzése a féléves osztályzatok megszerzéséhez feltétlenül szükséges. Ekkor azokat a tanulókat tudják lezárni, akik legalább három osztályzatot szereztek, megírták a két elektronikus dolgozatot, és egy szóbeli beszámolót tettek. Félévkor csak beszámolók vannak, amelyeken személyesen kell megjelenni.

Tandíj nincs, de az iskola alapítványa évi 5000 forintos támogatást elfogad (ez nem feltétele a tanuló felvételének).

Beiratkozás 2021 májusától – hétfő kivételével – hétköznapokon 13 óra 30-tól 18 óráig, szombaton 10 órától 15 óráig. Nyári időszakban (július, augusztus) szerdánként 12 órától 18 óráig lehet személyesen beiratkozni. Aki nem fér be az 560, illetve 60 fős keretbe, várólistára kerül.

További információ: 06-1/291-9597, titkárság: 06-30/357-2542. E-mail: felgimi.igazgatas@gmail.com

VT info