Vecsésen működik az ország legszerethetőbb BT-je

Táncolni mindenki szeret, de csak kevesen tudnak. Vecsésen azon­ban összejött egy olyan közösség, melyben táncolni szerető és tudó emberek találkoztak. Egy olyan baráti társaság, ahol első­sor­ban latin táncokat, azon belül is salsát és bachatát táncolnak.

Körülbelül három éve alakultunk, a jó társaság mellett van egy közös pont, a tánc és a zene szeretete. Vannak, akik már gyerekkoruk óta ismerik egymást, mások itt ismerkedtek meg, és alakultak ki barátságok. Többnyire vecsésiek vagyunk, de van köztünk, gyáli, érdi és budapesti is – mondta a kezdetekről Ádámosi Nikolett, a Táncoljunk Mindenhol BT egyik alapító tagja.

Mielőtt azonban bárki egy gazdasági társaságra gondolna, a BT az ő esetükben baráti társaságot jelent. Hangsúlyozta, ők nem tánciskola, egyszerűen a barátokkal összejárnak, élvezik a zenét, a táncot. Nem mellékesen a nevüknek köszönhetően számtalan helyre hívják őket fellépni.

Hetente találkoznak kétszer két órát, figurát gyakorolni, újat betanulni. A járványhelyzet miatt ez most nem valósulhat meg. Nikolett önmagán is érzi, és a többiektől is hallotta –, hogy komoly „táncelvonási tünetei” vannak.

Nikolett alapeleme a tánc, hiszen több mint húsz éve űzi, elsősorban a salsát. Elárulta, egyszer egy barátnőjével véletlenül lement egy kubai klubba – mosdóba indult – és miután végzett, nézte mit táncolnak. A látvány annyira megragadta, a következő héten már tudatosan ment le.

Szívesen megyünk bárhova, ha meghívnak

Én a kubaiaktól tanultam salsát, ezt hozom a csoportba, de a pesti vagy a gödöllői azt hozza, amit ő tanult, így együtt fejlesztjük egymást. Ha egy tánciskola bulit szervez és meghív minket, szívesen megyünk bárhova. Gyömrőre is kaptunk fellépési lehetőséget, de Budapesten is volt már nagyszabású meghívásunk. Voltunk már a Gyálon vagy a Velence korzón is. Utóbbi fantasztikus volt, amikor a parti homokban táncoltunk. Fellépéseket is vállalunk szívesen, de ez igazából csak örömtánc – mondta Nikolett.

Külön kiemelte, ők nem tánciskola, ugyanakkor pár éve egy amatőr táncversenyen elsők lettek, tavaly pedig egy profiknak kiírt versenyen lettek a legjobbak.

De vajon mivel lenne elégedett, mondjuk tíz év múlva a BT-vel kapcsolatban?

– Azzal lennék elégedett, ha azok, akik most ebben a társaságban vannak, vagy a jövőben szeretnének csatlakozni hozzánk, akár gyerekestül, akár bárhogy együtt lennénk, és ugyanolyan örömmel táncolnánk, mint eddig – összegzett a csinos táncos.

Sz. Gy.