Őszi kalandozások Mosolyországban…

A Vecsési Mosolyország Óvodában szeptember 1-jétől megkezdődött a befogadási időszak. Nagy örömmel érkeztek meg régi óvodásaink, illetve fokozatosan – egyre több időt töltve a csoportokban – új kiscsoportosaink.

A szülőkkel való beszoktatás a rendkívüli helyzetre való tekintettel óvintézkedéseket igényelt, melyeket betartva, együttműködve zökkenőmentessé tette ezt az időszakot.

Első programunk a hónapban a Mobilitás és Autómentes Nap volt. Már kora reggel az autó nélkül érkező gyermekeket meglepetés fogadta. Különböző állomásokon szerezhettek tapasztalatokat a környezettudatos magatartásról, játékos formában. A program élményekkel gazdagította óvodásainkat székhelyünkön és telephelyünkön egyaránt.

Szeptember végén megrendezésre került a zöldhét keretein belül az állatok világnapja, ahol közelről szemlélhettük az erdei állatokat. Szabad levegőn az „állati jó” bemutató során csoportjaink megismerkedhettek óvodánk vendégeivel. Tapasztalatot gyűjthettek az élőhelyükről, táplálkozásukról és életmódjukról. Tudomást szerezhettek arról, milyen egy felelős állattartó. Gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt érdekes és figyelemfelkeltő volt ez a délelőtt.

Az ősz nem múlhat el szüret nélkül sem… Óvodánk hagyománya a szüreti mulatság megrendezése. Német nemzetiségi táncokkal, mustkészítéssel, szüreti játékokkal és kreatív tevékenységekkel színesítettük napjainkat. A jelenlegi vírushelyzet miatt a mustkóstolás elmaradt, viszont megismerkedhettek a szőlő tulajdonságaival és a szüretelési munkafolyamatokkal.

A továbbiakban nagy örömmel készülünk a hagyományos őszbúcsúztató ünnepségünkre, mely a vírus miatt szintén rendhagyó módon, a délelőtti óvodai életbe ágyazva valósul meg.

Sok vidámsággal telnek óvodásaink mindennapjai, hiszen célunk, hogy játékosan, mozgással színesítsük fejlődésüket.

Pásztor Orsolya, óvodapedagógus