Tanulj meg okosan gazdálkodni

Profi Befektetők

Az oktatásban is egyre nagyobb teret nyer a gyermekek pénzügyi ismereteinek fejlesztése. Az alábbi írás a Petőfi iskolások sikeréről szól. Gratulálunk!

A Magyar Nemzeti Bank szervezésében valósult meg a Pénziránytű Alapítvány Pénzokos Kupa elnevezésű versenye, melyre háromfős csapatok regisztrálhattak. A Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium két csapata is elindult.

A 3 online fordulóból a korosztály legjobbjaként jutott tovább a Számoló Gepárdok (Hajbel Bence, Molnár Dominik, Mayer Kinga – 5.a) gárdája. Ugyan idősebb korosztállyal egy mezőnyben versenyeztek, de nagyon szép eredményt értek el, bár az országos fordulóba már nem jutottak tovább.

A versenyre a Profi Befektetők csapata (Mayer Martin, Molnár Gergő, Gyebnár Ádám – 7.a) megyei győztesként jutott tovább. A karanténidőszak alatt el kellett készíteniük egy többoldalas esszét gazdasági témában, számolásfeladatokkal kiegészítve. Mindezért maximális pontot kaptak és az ország 10 legjobb csapata között versenyezhettek. Az országos döntő háromnapos volt, kieséses rendszerrel került megvalósításra: szerdán online kvíz, csütörtökön videókonferencián keresztüli párbaj. A pénteki döntőn országos harmadik helyezést értek el, ahol még egy online prezentációt is elő kellett adni. A döntőben mind a három csapat nagyon felkészült volt, olyan pénzügyi, gazdasági összefüggéseket ismernek már, ami bizony nagyon hasznos lesz felnőtt korukban is.

Vigyázz, kész, pénz!

A másik viadal a K&H Bank által meghirdetett Vigyázz, kész, pénz! versenye volt, melyen már az elmúlt években is szép eredményt értek el a csapataink. Nem titok, a mieink voltak a favoritok.

Az online fordulókban sikerült mindkét csapatnak maximális pontot elérni, mellyel az országos verseny döntőjébe jutottak.

Számoló Gepárdok

A Számoló Gepárdok (Tordai Gréta, Kovács Maja, Molnár Dominik, Hajbel Bence, Mayer Kinga – 5.a) egy nagyon izgalmas és összetett döntőben a legmagasabb pontszámot érték el és így országos első helyen végeztek az ötödik-hatodik osztály kategóriájában.

Másik csapatunk, a Profi Befektetők– akik tavaly éppen csak lecsúsztak az országos fordulóról –, most taroltak! Toronymagasan a legjobb eredményt érték el, így korosztályukban ők is elhozták az első helyet. Gratulálunk a 7.a: Gyebnár Ádám, Galambos Zsombor, Vanek Gábor, Mayer Martin, Molnár Gergő összetételű gárdájának.

Mayer-Timári Júlia elmondta, hogy a Pénziránytű versenyre ő mentorálta a két gárdát, a K&H-s Profi Befektetők csapatot Molnár Dalmával készítették fel.

– Az online fordulón úgy tudtunk részt venni, hogy teams-en keresztül minden csapattag ki tudta venni részét a munkából. Mindkét versenyről elmondható, hogy rendkívül fejleszti a pénzügyi tudatosságot, de szükség volt csapatmunkára és gyorsaságra is. A felkészülésre a gyerekek délutáni szabadidejükből áldoztak, ugyanakkor ezek mindig vidám alkalmak voltak, játszottunk bankost, és sokat nevettünk a szituációs játékokon is, amikor például el kellett játszani egy férj-feleség beszélgetést arról, hogy kössenek-e utasbiztosítást.

A diákok a versenyek alkalmából az iskola részére összesen 700 000 forint értékű támogatást, utalványt szereztek!

szajan, fotók: Mayer-Timári Júlia