Átadták az új körforgalmat, biztonságosabb és gyorsabb lett a repülőtér megközelítése

Július elején adták át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. termináljához vezető új körforgalmat, amely egyszerűbbé és biztonságosabbá tette a terminál megközelítését.

A repülőtér közúti megközelítésének fejlesztését célzó projekt keretében számos egyéb fejlesztési elem is megvalósult – derült ki a Budapest Airport közleményéből –, például a kerozinlefejtő állomás bővítése, a tűzivíz gépház felújítása és egy új transzformátor állomás létesítése. Ami azonban Vecsés szempontjából talán érdekesebb, hogy folyamatban van egy kerékpárút kiépítése is, amely a Market Centráltól a 2. Terminálig biztosít összeköttetést, és várhatóan jövő év első felében készül el.

A kétsávos, úgynevezett turbókörforgalmat úgy alakították ki, hogy a 2. Terminál növekvő utasforgalmát, illetve a Cargo City felé kanyarodó teherforgalmat egyaránt hatékonyan kiszolgálja – olvasható a közleményben.

A körforgalom 1 milliárd forintból valósult meg, a költségek 85 százalékát az Európai Unió utólagos támogatás formájában téríti meg, egy átfogó, földi oldali re­pülő­térfejlesztési projekt keretében.

A repülőtér területén további fejlesztések is történnek: készül a Budapest Airport új főportája és a hozzá kapcsolódó szervízút felújítása, bővítése, amely csatlakozni fog a vecsési kettős korforgalomhoz. A beruházás keretében valósul meg az említett kerékpárút is, amely a vecsési kettős körforgalomtól a Holiday parkolóig és az új főportáig biztosítja a kerékpáros közlekedést.

VT info