A házhoz menő lomtalanítás újra igényelhető!

Ezúton tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Városgondnok a házhoz menő lomtalanítási szolgáltatását újraindítja.


2020. június 2-tól ismét van lehetőség a házhoz menő lomtalanítás igénybejelentésére ügyfélszolgálati irodánkban. Akik már előzetesen leadták igénylésüket, ügyfélszolgálati kollégáink tájékoztatják telefon a szállítási időpontról.

Az önök, valamint munkatársaink egészségének megóvása érdekében a házhoz menő lomtalanítást az előírt higiénia intézkedések megtartásával tudjuk elvégezni, ezzel kapcsolatos megértésüket és együttműködésüket ezúton is köszönjük!

Előírt higiéniai intézkedések

A koronavírus-járvány megelőzése és terjedésének minimalizálása érdekében az alábbi higiénia előírások betartása vonatkozik a házhoz menő lomtalanítást igénylőkre is:

  • A tulajdonosok a lomtalanítani kívánt hulladékot előre készítsék ki közvetlenül az ingatlan bejáratához az ingatlanon belül. Munkatársaink nem léphetnek be az ingatlan kapujától távolabb eső területre, csak közvetlenül a bejárat mellett tudnak segíteni a rakodásban.
  • Kérjük, tartsák be 1,5-2 méteres személyes távolságot.
  • Javasoljuk, hogy a lomtalanítási idő alatt viseljenek szájukat és orrukat eltakaró szájmaszkot vagy kendőt, valamint a kesztyű viselése is ajánlott.

Mikor vehető igénybe a szolgáltatás?

A szolgáltatás február 1. és november 30. közötti időszakban igényelhető a következőkben felsorolt szombati napokra. A hatékony begyűjtés érdekében a város a szelektív hulladékgyűjtési körzeteknek megfelelően 4 részre kerül felosztásra (sárga, zöld, szürke és kék körzet). A körzetek utca szerinti felosztása felkerült a Városgondnok weboldalára, az Utcafelosztás menü alatt. A szolgáltatás következők szerint igényelhető az ingatlanok elhelyezkedése alapján:

  • Sárga körzet – minden hónap 1. szombatja (febr. 1. és nov. 30. között)
  • Zöld körzet – minden hónap 2. szombatja (febr. 1. és nov. 30. között)
  • Szürke körzet – minden hónap 3. szombatja (febr. 1. és nov. 30. között)
  • Kék körzet – minden hónap 4. szombatja (febr. 1. és nov. 30. között)