„Legyetek azok, akik leginkább lenni szeretnétek”

Végleg lezárult egy korszak az érettségi bizonyítvány átvételével

Rendhagyó évzáró ünnepségen búcsúztatták a Petőfi iskola végzős gimnazistáit a Jézus Szíve templomban.

A koronavírus-járvány miatt idén elmaradt a vecsési gimnazisták ballagása, az évzáró ünnepség megtartására is csak bizonyos szabályok betartása mellett kerülhetett sor. A rendkívüli helyzet miatt a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 12. osztályos tanulói nem búcsúzhattak a megszokott módon iskolájuktól – elmaradt például a már hagyománynak számító lufieregetés is –, ezért az intézmény vezetése kárpótlás gyanánt egy különleges évzáró ünnepséget rendezett a Jézus Szíve templom falai között. Az ünnepély szülők, rokonok és barátok nélkül, de bensőséges hangulatban zajlott, így a diákok a különleges helyzet ellenére is méltó módon zárhatták le fiatal éveik egyik legjelentősebb korszakát, és köszönhettek el egymástól, tanáraiktól és intézményüktől.

Az évzáró a Himnusz közös eléneklésével kezdődött, majd az iskola igazgatója, Sztyehlikné Hegyi Krisztina szólt a megjelentekhez. Az igazgatónő hangsúlyozta, hogy a rendkívüli helyzet nehézségeit példásan és fegyelmezetten viselték a diákok, és a 12. évfolyam valamennyi tanulója – 35-en – sikeres érettségi vizsgát tett. Kiemelte az osztályfőnökök, Kabucz Tünde és Takács Annamária áldozatos, türelmes és lelkiismeretes munkáját, egyúttal köszönetet mondott az iskola valamennyi tanárának, amiért következetes és kitartó munkájukkal a tudás megszerzésére és annak megbecsülésére ösztönözték a diákokat. Megköszönte a szülőknek az intézmény iránt tanúsított bizalmat, mellyel hozzájárultak a gyermekeik sikeres középiskolai tanulmányaihoz. Utalt az elmúlt hónapok nehézségeire, hiszen a járvány miatt hozott korlátozások teljesen felforgatták az iskola életét, de a tanári kar mindvégig a diákok mellett állt – hangsúlyozta –, és igyekezett mindent megtenni azért, hogy az érettségi vizsgákat nyugodt és biztonságos környezetben tehessék le diákjaik.

Sztyehlikné beszéde végén sok sikert kívánt a „nagybetűs” élethez, és arra buzdította a diákokat, hogy életük során ne alkudjanak meg, váljanak azokká, akik leginkább lenni szeretnének.

Az igazgató évzáró beszéde után a vizsgabizottság elnöke, Szudorné Pribék Ilona értékelte az érettségizők teljesítményét.

– A tanároknak és a diákoknak is furcsa helyzettel kellett szembenézniük ebben a tanévben, hiszen olyan körülmények között kellett felkészülniük az érettségire, amire korábban nem volt példa. A különleges helyzet ellenére mindenki becsülettel, ha kellett, küszködések árán is végigcsinálta a vizsgaidőszakot, amiért valamennyi résztvevőt elismerés illet – foglalta össze az elmúlt hónapok nehézségeit.

Az értékelés után a bizonyítványok átadása következett, majd Huszka Mihály atya adott lelki útravalót a diákoknak.

Az évzáró ünnepség a 12. osztályosok műsorával zárult.

Végzős osztályok

12.a osztály
Bartha Anetta, Bene Károly, Bodó Nóra, Danyi Roxána, Darab Viktor Ferenc, Gomez Philip Amadou, Illing Ivett, Pop-Suciu Roland, Rajnai Mária Lili, Szloboda Boglárka, Sztyehlik Anna Klaudia, Valla Zsófia Regina, Veres-Kiss Noémi. Osztályfőnök: Kabucz Tünde.

12.b osztály
Árvai Dorina Noémi, Barta Roland Botond, Csiszár Attila, Danó Dzsenifer Vivien, Dienes Alexandra, Ecsedi Alexandra, Enyedi Noémi, Falvai Zoltán Ferenc, Gényi Dávid, Hajdú Noémi Andrea, Hepp Viktória Nikolett, Jenei Marcell István, Juhász Anita Marianna, Kauremszki Annamária, Kiss Cintia Rozália, Lendvay Melinda, Pető Laura, Seres Bianka, Szász Bence, Szőke Szabolcs, Torma Viktória, Wolf Tímea. Osztályfőnök: Takács Anna.

VN