Folytatódik az út- és járdafelújítási program

Elkészült két újabb járdaszakasz, több útkereszteződésben épülhet fekvőrendőr, továbbá folyamatban van a Vértesi Nándor utca felújításának előkészítése. A részletekről a gazdasági bizottság elnöke tájékoztatta lapunkat.

Folytatódik az önkormányzat jár­dafelújítási programja, amely keretében április elejére befejeződött a Zrínyi utca járdafelújítása. A tavalyi évről áthúzódó beruházás – a járdafelújítás tavaly nyár elején kezdődött a Zrínyi utcában a Toldy Ferenc utca és Arany János utca közötti szakasszal – második ütemében a Budai Nagy Antal utca és az Arany János utca közötti szakaszon is elkészült a térkövezett járda.

A Telepi út–Könyök utca két kereszteződése között (Telepi út 51-től 61-ig) is végzett a járdafelújítással a kivitelező. A Zrínyi utcához hasonlóan ezen a szakaszon is esztétikus térkő burkolatra cserélték az elöregedett betonjárdát.

Fekvőrendőrök lassíthatják a forgalmat

Forgalomlassítás miatt több utcában épül fekvőrendőr a következő hetekben – tudtuk meg Alattyányi Istvántól, a gazdasági bizottság elnökétől. A Wass Albert utcában két forgalomlassító küszöböt helyeznek ki, továbbá egy-egy fekvőrendőr épül a Budai Nagy Antal utca–Lázár Vilmos utca, a Nagy Sándor József utca–Arany János utca, a Halmi utca–Előd utca, a Halmi utca–Kikindai utca, a Károly utca–Álmos utca és a Toldy Ferenc utca–Zrínyi utca kereszteződésében, valamint egy fekvőrendőrt helyeznek ki a Szép utcában.

A Vértesi Nándor utca felújítását készíti elő az önkormányzat

Saját pénzügyi forrásból újíthatja fel az önkormányzat a Vértesi Nándor utcát, a beruházás jelenleg előkészítési fázisban van – árulta el Alattyányi István. A gazdasági bizottság elnöke elmondta, hogy a felújításról a Magyar Közúttal is egyeztetnie kell az önkormányzatnak a Vértesi Nándor utca–Telepi út kereszteződésének kialakítása miatt. A Telepi út fenntartása a közútkezelőhöz tartozik, ezért az önkormányzat terveit a vállalatnak is jóvá kell hagynia. Hozzátette: a pályaszerkezet felújítása mellett tervben van az útburkolat alatt ivóvíz-gerincvezeték és a csatlakozó- bekötések cseréje is.

Az utca felújításának pontos költségei egyelőre nem ismertek, ahogyan a munkálatok kezdetének tervezett időpontja sem, így ezekről csak később tudjuk tájékoztatni olvasóinkat.

Vén